' ' Els vins que vaig tastant: Mil•lenium 2006. DO Terra Alta

diumenge, 11 de juliol de 2010

Mil•lenium 2006. DO Terra Alta



Seguint amb el tast de nous vins, l’altre dia vaig comprar a través de la web

http://www.vintaix.com/ (recomano la visita a aquesta web)

tres ampolles de Mil·lenium 2006, del celler Xavier Clua, de la DO Terra Alta (Vilalba dels Arcs), puntuat amb 92 punts a la Guia Parker. Es tracta d’un negre amb un any de criança en barrica i un any en ampolla i un cupatge de 60% Garnatxa Negra, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah, 5% Merlot i traces de Pinot Noir.
Ens ha encantat. Ens ha acompanyat en un dinar a base de pernil, cuixes de granota i bacallà a la llauna.... que en principi, excepte el pernil, no semblen els plats més adequats, per gaudir-ne. Sembla més adequat per plats de carn i/o formatges curats, però aquest era el dinar que teníem...
En quant a les notes de cata, em limito a repetir les de la web, doncs com ja les havíem llegit abans, en el que fa al color i al gust en boca, hi estem totalment d’acord i pel que fa a les aromes, quan ja saps la “solució”, acabes dient “potser si” i més si ja parteixes de la base de que no som experts.

Color: vermell intens amb ribet violaci
Aromes: concentrats de fruita madura vermella i negra, amb un fons de compota i notes minerals.
En boca: és carnós. Hi trobem fruita madura que comparteix el protagonisme amb les notes balsàmiques del seu pas per la barrica, amb una tanicitat intensa però ben integrada i la justa acidesa que li permetrà millorar en els propers anys.

El preu portat a casa, amb el descompte que apliquen i amb els ports, ha sortit a 21€ l’ampolla. La graduació és de 13,5%. Es tracta d'una alternativa a tenir en compte.

3 comentaris:

  1. Un vi rodó...sense arestes i amb un paladar delicat i boníssim.
    Amb un bon pernil... arribes al setè cel !!!!

    ResponElimina
  2. La propera ampolla, monogràfic de pernil i vi....

    ResponElimina
  3. A mi també em sembla un vi força complet i d'un celler molt interessant de la Terra Alta. Boníssim! Curiosament, jo també el vaig provar amb pernil. Aquest cop, fins i tot, coincidim amb el Parker, cosa que no acostuma a passar en excés.

    ResponElimina