' ' Els vins que vaig tastant: ANIMA NEGRA. VdT de Mallorca 2006

dimecres, 15 de setembre de 2010

ANIMA NEGRA. VdT de Mallorca 2006

Pels que ja portem anys tastant vins, ens costa aceptar en ocasions, noves zones vinícoles que de mica en mica s’obren pas. Fins ahir i en concret a Monvinic (c/ Diputació, 249, tocant a Rambla Catalunya) no havia tastat mai cap vi de Mallorca. Va ser l’Anima Negra del 2006 i em va sorprendre molt agradablement. Aporto detalls, extrets de la web del celler:

La composició del vi es 65% callet, 20% mantonegre i fogoneu i 15% sirah. Es verema en petits caixons de 10 Kg. Es fa una selecció manual del raïm i una fermentació a temperatura controlada dins dipòsit d’acer inoxidable de 7000 i 10000 litres, a uns 28 graus de temperatura. Es macera durant uns 17 dies de promig i realitza la malolàctica dins dipòsits d’acer inoxidable.

A continuació, 12 mesos en bótes de roure (70% francès i 30% americà). S'obté un magnific producte, a partir de raïm de ceps molt vells i autocton de les illes balears.

En boca és elegant i estructurat. En nas, dominen els fruits vermells, els torrats, la sensació de terra mullada, així com notes de tabac.

Post gust llarg fi i afruitat, que fa que sigui un vi excel·lent. He consultat el preu per la web i surt a prop de 30€. La gràcia de tastar-lo a Monvinic (The Best Wine Bar in the World, segons The Wall Street Journal), és que ofereixen mitges copas I és una gran idea per tastar vins d’aquestes caraceristiques.

6 comentaris:

  1. Bona ressenya Ricard! Un dels meus vins preferits que, degut a la seva poca producció, hi ha anys que costa trobar-lo. L'AN-2, del mateix celler, però de categoria inferior, també és força ressenyable.
    Com que sóc curiós de mena, sempre que puc tasto vins de ses illes on, com a tot arreu, hi ha de tot, però hi ha algunes altres petites joies, com el Cap de Barbaria, de l'illa de Formentera.

    ResponElimina
  2. Manel... tu ets un expert de veritat... Jo no el coneixia i em fer gràcia tastar-lo a Monvinic... Be de fet va ser la eleccio de la Marta, doncs jo vaig voler provar un Pinot Noir monovarietal, per pura curiositat... Però la Marta en va deixar compartir i tastar el AN, molt millor que el meu.

    ResponElimina
  3. Bon dia Ricard!

    Ho pot semblar, però jo sóc incapaç de fer les descripcions que fas tu dels vins, per la incapacitat de detectar aquestes característiques, o si més no, tantes. En tot cas, sóc un "expert" en haver-ne provat molts --cosa que és veritat, perquè m'agrada-- i, això sí, saber valorar quins m'agraden més que d'altres, tot i que tinc un gust prou ampli.

    ResponElimina
  4. Per cert, parlant de monovarietals, hi ha dos cellers força interessants, malgrat que cap dels dos té pinot noir, són els vins del celler Arrayan, de la denominació Méntrida, i els vins del marquès de Griñón, del denominació Dominio de Valdepusa. A més a més, tots dos cellers coincideixen en tenir un bon monovarietal de syrah.

    ResponElimina
  5. Manel.... moltes de les coses que escric, em documento abans. És més fácil trobar un aroma, si el busques... El tema monovarietals és interessant i prenc nota, però el de Pinot Noir, no em va convencer i de fet ja ho imaginava. A veure si aquest cap de setmana, tenim oportunitat d'obrir el Teixar que fa dies tinc esperant a partir de la teva recomanació ...

    ResponElimina
  6. Espero, doncs, no decebre les espectatives amb el Teixar...

    ResponElimina