' ' Els vins que vaig tastant: Clos Maria Blanc 2007. DO Montsant

dimecres, 13 d’octubre de 2010

Clos Maria Blanc 2007. DO Montsant

Clos Maria Blanc 2007
Sembla que l’aventura Perinet que cap a finals dels 90, van iniciar Joan Manel Serrat, Antonio Casado i Alejandro Marsol, no porta pas bon camí degut a la crísis. Realment han fet un esforç important en recerca aquests darrers anys, provant diferents formes de conreu i comparant resultats, però les noticies que tinc és que aquest any ja no han ni veremat i ja fa temps que tenen la propietat a la venda.


La oferta mensual de Vila Vinieca, oferia el passat setembre, una selecció d’ampolles d’aquest celler, a preu interesant. Dos Perinet 2005 (DOQ Priorat), dos Gotia 2005 (DOQ Montsant) i dos Clos Maria Blanc 2007 (DOQ Montsant). Tot això per 79,50€ i portat a casa, va ser una oferta temptadora. Coemento aquí el Clos Maria Blanc 2007.

Clos Maria Blanc 2007 és un assemblatge de 63% garnatxa blanca, 17% chenin, 14% muscat de grà menut i 6% macabeu. Les vinyes estan situats en el Montsant plantats en sòls pissaarrosos.

La collita 2007 va ser singular, amb irregularitats climàtiques i poques pluges a l'estiu, conferint a la collita un marcat caràcter floral. Cadascuna de les varietats van fermentar per separat en dipòsits d'acer inoxidable. Posteriorment, i una vegada realitzat l'assemblatge final, el vi es va criar en barriques de roure francès de 300-500 L durant 9 mesos, amb les mares fines i “bâttonages” periòdics.

És és de color groc brillant amb reflexos lleugerament daurats. En nas té les aromes fresques del llorer, la mineralidad de la pedra foguera i la cendra i una subtilidad fragant de la polpa del préssec.

Tot el conjunt aromàtic està marcat pel magnífic toc oxidat de la garnatxa blanca, que li aporta encís i personalitat. En boca és vibrant, intens i amb molt bona textura i untuosidad.
En boca, molt saborós i llarg. Es recomana decantar-ho mitja hora abans de la seva degustació i servir-ho entre 8-9ºC . El maridate que recomanen, és acompanyant plats de peix, cloïsses i plats de carn blanca.

El preu “real” en botiga, està al voltant dels 14/15€. I tot i que ens va agradar, no seria una opció que repetissim, doncs hi han altres alternatives al mercat, que s’adapten més al nostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada