' ' Els vins que vaig tastant: L’Equilibrista D.O. Catalunya. Ca N’Estruc

dimecres, 13 d’octubre de 2010

L’Equilibrista D.O. Catalunya. Ca N’Estruc

L’Equilibrista
En ocasions costa de decidir-se pels vins D.O. Catalunya, degut a que sembla que siguin el sobrant de les altres D.O catalanes. Però sempre hi han excepcions, de cellers que volen treballar diferent de les normes de la pròpia D.O. a la que pertanyen i també realitats com les de Bodegues Torres, que degut a la seva extensió a Catalunya, treuen vins amb aquesta D.O.

Ara fa uns dies al Restaurant 9 de la Borriana, de prop de casa, ens van oferir aquest vi. Està fet a partir de Syrah, Carinyena i Garnatxa i els ceps tenen edats entre 18 i 40 anys.
Mostra color cirera fosc i molt intens. En nas es reservat al principi, però es va obrint de mica en mica, oferint aromes de fruites negres i en concret prunes. També cítrics i altres aromes frescos que es complementen amb tocs de xocolata, vainilla i tabac.

En boca, d’entrada és cremós i intens. Ofereix un recorregut tànnic per tota la boca i també ens recorda la xocolata i la fruita negra madura.

Ha estat elaborat amb 14 mesos en bota nova de roure francès, de torrat mitjà. Ofereix 14,0% de graduació i la temperatura recomanada està entre 16 i 17ºC.

El seu cost en botiga està pels 13€ i si us fixeu en la etiqueta (està una mica tacada, doncs vaig fer la foto quan ja havia regalimat una mica el vi) es com una mica trencadora amb un estil que no estem massa acostumats. Expliquen que està pensat per l’exportació i així es pot entendre aquesta curiosa etiqueta, que per altre part és força atractiva.

Com curiositat reprodueixo un paràgraf extret del blog “Vins de Catalunya” del que teniu un link en el meu blog i que parla de la toponomía del nom del productor d’Esparragura:
Segons la toponímia oficial, el nom correcte de la masia Ca n'Estruc és Ca n'Astruc de la Riera. Observem que estruc no vol dir res, mentre que astruc significa "que té sort", de la mateixa manera que malastruc ---paraula molt més habitual que no pas astruc--- significa, com és ben sabut, "que no té sort". D'altra banda, no s'ha de confondre aquest Ca n'Astruc de la Riera amb l'altre Ca n'Astruc que hi ha a Esparreguera, el que hi ha al damunt del Cairat”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada