' ' Els vins que vaig tastant: Bri de Monroig (Montseny)

dilluns, 1 de novembre de 2010

Bri de Monroig (Montseny)

Bri de Monroig

Quan vaig al restaurant 9 de la Borriana a Sabadell, sempre tinc la costum de que em triïn el vi ells. La confiança es 100x100 i sempre gaudeixo d’alguna sorpresa.
En aquest cas va ser un vi del Montseny (ni sabia que en fessin…!!) que ens va sorprendre molt agradablement. El fan a Sant Feliu de Buixalleu... (em sona de sentir aquest poble dels de Teatre de Guerrilla)

Es un cupatge de Mencía y Pinot noir, varietats típiques de clima fresc... Aprofito una descripció que he trobat a la xarxa i que comparteixo plenament.

Vi negre jove de color vermell cirera amb rivet mora molt brillant i seductor. En nas és molt agradable amb una intensitat molt alta on predominen els aromes varietals com la grosella, l'aranyó o les especies com el clau, Les flors també hi són presents cap al fons de la copa i ens recorden a les violetes.

En boca té un atac intens que és pura fruita i es nota el Pinot…. De taní present, ens deixa la boca molt perfumada i tornem a recordar gerds, aranyons, maduixots madurs i violetes. El seu final és llarg, intens i molt fresc.

Aquest és un vi jove, divertit però molt valent. Sense la pretensió de ser el protagonista, és un vi informal que sap quedar bé amb tothom. Ideal per acompanyar plats de pasta i arrossos, és perfecte per gaudir-lo a diari amb formatges i embotits. També pot seer un vi adequat per iniciar gent jove en el món del vi, per la seva "facilitat".

NO sé el preu en botiga, però intuiexo que al voltant dels 12€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada