' ' Els vins que vaig tastant: Dido 2009. DO. Montsant

dissabte, 4 de desembre de 2010

Dido 2009. DO. Montsant

Dido 2009
Feia temps (d'abans d’iniciar la secció de vins en el el meu blog) que no preníem aquest vi. Avui hem obert una ampolla per acompanyar una daurada feta a la brasa, amb un posterior raig d’oli d’oliva.

I m’he fet la pregunta que en moltes ocasions em faig en aquestes ocasions..."com es que feia tant de temps que no el tastàvem?”.

A mñes dels seus coneguts negres Dido i Venus, el celler Venus La Universal (Sara Pérez i René Barbier), ens ofereix Dido Blanc fet amb macabeu (55%), garnatxa blanca (40%) y cartoixà (com es denomina el xarel·lo al Priorat), procedent, en gran part de vinyes de més de 70 anys.


Ofereix color groc palla amb alguns reflexos verdosos. D’estructura lleugera, en nas es presenta molt fresc amb notes de fruita blanca, tropical i cítrica. La garnatxa blanca sembla donar-li més complexitat al nas, aportant aromes de fruits secs. El seu pas per bóta, sense fer-se excessiu, l’afina donant-li un punt d’aromes de rebosteria. En boca, a la frescor esperada de la macabeu, s’hi afegeix la untuositat de la garnatxa i la mineralitat característica del terreny de la DO.

De la mateixa manera que ha acompanyat avui un peix, podria acompanyar carns suaus o formatges, que de fet avui també ho ha fet. La seva graduació és de 14%, ha estat fermentat el botes de roure francès i el seu cost en botiga, està al voltant dels 12.Podem dir que la RQP és excel·lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada