' ' Els vins que vaig tastant: La Guinardera 2006. DOC Priorat

dissabte, 18 de desembre de 2010

La Guinardera 2006. DOC Priorat

La Guinardera 2006
Vaig tastar aquest vi a Fastvínic. Va ser el meu primer vi a Fastvínic i segurament l’últim si segueixen oferint-lo en gots en lloc de copes... per més que els gots siguin Riedel... ;).

A la foto, podeu apreciar-lo dins la maquina de self-service... acompanyat d’un Comabruna i un Equilibrista que ja tinc publicat aquí mateix. Cal reconeixer però, que la selecció de Fastvínic, fa enveja... Si baixen del seu “món superior” i posen copes en lloc de gots, ja valdria la pena tornar.

La Guinardera és el nom d'una finca del celler Balaguer-Cabré, que es troba al sud del terme municipal de Gratallops.

Ofereix color vermell intens i capa alta amb ribet violaci i marcada llàgrima... I tot això observat en got Riedel... :)).

En nas la seva aroma de fruites madures i minerals. En boca és de potent amb entrada carregada de fruita i una certa acidesa. Els tanins estan ben integrats, el seu final és llarg i amb bona persistència.

Té criança de 12 mesos en botes de roure francès de 300 litres, utilitzant solament botes de segon vi, segons diuen al propi celler.

Es tracta d’un mono varietal de garnatxa i de limitada producció (3.330 ampolles) del Celler Balaguer-Cabré. El grau alcohòlics:és de 14,5º.

El seu preu pel que he esbrinat (i gràcies als comentaris que segueixen) està entre els 15€ i els 20€. Però si fes el cácul del volum que em van servir a Fastvínic, pel preu del got... podria ser astronòmic.... ;)

6 comentaris:

 1. Gran vi pooc conegut, neix del concepte de qualitat a poca tirada en el Priorat, el tenen a pocs restaurants, de fet només li vist al Piró de Gratallops, al mateix Monvinic i sorprenentment al Topik fa questió de tres mesos com a vi del més, pel que vaig veure al Piró està sobre uns 12€, es una garnatxeta molt agradable

  ResponElimina
 2. Doncs a 12€, té molt bona RQP... Jo he posat "sobre ela 15", utilitzant el concepte de "quan pagaria per ell"... :).
  Gràcies per les ajudes!.
  Ricard
  PS: A Topik, estan fent coses molt ben fetes... Jo en soc un gran fan. Amb una mica més de "savoir faire", podríen ser un referent... ;)

  ResponElimina
 3. Hola,
  Moltes gràcies pel comentari. El nostre vi el podeu trobar per uns 15€-20€ a botiga, per l'anyada 2006, si bé es veritat que la 2005 es trobava per 12,5€ al Bonviure de Gratallops i a 15€ al Restaurant Piró. a Barcelona podeu trobar-ne a Mas Bacus, La Cuina d'en Garriga, Betlem o el Neyras, per exemple, y podeu degustar-lo al Comerç 24, el Bravo, el Racó d'en Cesc, el Mut, el montvínic, etc..

  ResponElimina
 4. Gràcies Jaume, m'h fet molta il·lusió el teu comentari... Es el primer que rebo dient "el nostre vi". Aquest blog (el de vins) els vaig farcint a mida que tasto i el vaig començar per juny, a diferència del de restaurants que je té més volada. Quan el tingui més farcit, intentaré donar-li més volada. Salut!!!.

  ResponElimina
 5. Ep, bon vi aquest Guinardera, el vaig tastar per primera vegada dinant al Piró fa un parell d'anys, tan bona va ser l'expriencia que vaig entrar a la botiga a comprar una caixeta, jejeje. Cada vegada que algun amic meu va per Gratallops, li faig l'encarrec de comprar algunes ampolles d'aquesta Guinardera!
  Salut.

  ResponElimina
 6. Gràcies Pep... caldrà fer una visita a Gratallops i tornar al Piró que ara fa temps que no he anat. I no té pas perdó tenint la 'novia" de la zona...;)

  ResponElimina