' ' Els vins que vaig tastant: Laurona 2005. DO Montsant

divendres, 3 de desembre de 2010

Laurona 2005. DO Montsant

Laurona 2005

L’altre dia varem tastar el Laurona 2005 al restaurant Topik. Ens va agradar força, tot i que li va costar una estona obrir-se. Segurament hagués estat una bona idea decantar abans de servir. De la fitxa tècnica resumeixo la informació:

Es nodreix de vinyes de Falset, Marça, El Molar, La Figuera i Darmós. La complexitat de les vinyes velles i una curosa vinificació i criança acaben de perfilar aquest elegant vi. Procedeix de varietats Garnatxes i Carinyenes procedents de vinyes de més de 50 anys, amb pinzellades de Syrah, Merlot i Cabernet Sauvignon.

El Laurona 2005 posseeix el profund color vermell violaci propi de la seva joventut. El seu aroma és penetrant, complex i intens. Al principi ens porta records de groselles negres, de prunes, de móres i de fruits secs torrats. Poc a poc, a mida que s'obre, la seva complexitat creix i apareixen penetrants notes especiades (vainilla, canyella...) i un agradable fons floral (violetes). El seu paladar és opulent, envellutat i molt persistent. El seu abundant i equilibrat taní assegura una magnífica evolució durant els pròxims 10 anys.
La fermentació es fa controlada en dipòsits de 50 hl amb aceracions molt llargues amb freqüents remenades i remuntats per a arribar a l'òptima extracció.

Té 12 mesos de barrica de roure francès de 500 litres i la producció es de 45.000 ampolles. La seva graduació es 14,5% i el seu preu en botiga, entre 20 i 21€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada