' ' Els vins que vaig tastant: Les Crestes 2008. DOC Priorat

dissabte, 18 de desembre de 2010

Les Crestes 2008. DOC Priorat

Les Crestes 2008
Varem provar aquest vi en un sopar a Gresca. Es tracta d’un bon producte (de fet a Gresca tenen una selecció acurada de vins), però la sorpresa ha estat al buscar informació per Internet, que es escassa per no dir nul·la. I a més els productors (Mas Doix), tenen la web exclusivament en anglès. Ja imagino que ho fan pensant en la exportació, però tampoc cal passar-se.

Segons diuen a la seva web remarquen que fan una acurada selecció del raïm a les vinyes, i a l'entrada de raïm celler. La fermentació en tancs d'acer inoxidable a temperatura controlada de 26 º C, amb un període total de maceració de 18 dies. L'envelliment és de 10 mesos en roure francès.

De fet aquesta bodega, ofereix vins de qualitat superior (Doix i Salanques) i Les Crestes és la gama baixa de la bodega... (una mica a l’estil del Camins del Priorat). Podríem dir que es un Doix “low cost” :).

Ofereix color intens i brillant amb tocs violacis i una capa totalment opaca.
El nas denota esperit prioratenc (força, potència i fruita intensa) i també fustes i mineralitat.

El pas per boca ofereix una entrada fresca i al mateix temps contundent, destacant d’entrada la fruita vermella i negra. Tanins presents però afinats per omplir la boca de força i sedositat.


La composició es de 80% Garnatxa, 10% Carinyena, 10% Syrah. Té 15% d’alcohol. El cost en botiga està al voltant dels 15€. Recomanable, però imagino que dificil de trobar.

2 comentaris:

  1. Sembla interessant, el tindré present per quan "me'l trobi".

    ResponElimina
  2. Ens va agradar Manel, però tampoc per fer una cerca fins trobar-lo. I per la pinta de la web, penso que molta part va a l'exportació.

    ResponElimina