' ' Els vins que vaig tastant: Martí Fabra. Vinyes velles 2006. DO. Empordà

diumenge, 5 de desembre de 2010

Martí Fabra. Vinyes velles 2006. DO. Empordà

Martí Fabra Selecció Vinyes Velles 2006

Ara que acabem el 2010, m'adono que aquest vi es un dels que he repetit en més ocasions aquest 2010, degut a haver-ne comprat una caixa de 6. I precisament l’altre dia quan varem obrir la darrera ampolla, vaig recordar que no l’havia publicat mai.

Martí Fabra Selecció Vinyes Velles 2006. Un vi del Celler Martí Fabra Carreras (DO Empordà, Sant Climent Sescebes), conegut pels seus bons vins Masia Carreras.
Fet amb garnatxa i samsó de vinyes de molt baixa producció d’edats entre 50 i 80 anys, plantades en terrenys de pissarra. També s’hi hagi afegit (entenc que en poca mesura) cupatge de tempranillo, merlot i sirah. El vi es criat durant 8 mesos en botes de roure francès.

Roig de capa mitja-alta, amb els aromes de fruita vermella dolça ben integrada amb una vainilla força present però equilibrada, llarg de gust, elegant i sedós. Llarg final amb sensacions de fruita madura.

El seu preu estava al voltant dels 10€ i la seva RQP, es excel·lent. Es un vi pel que pagaries 14 / 15€ i trobaries el preu correcte. La seva graduació és de 15%. Permet maridatges amb plats potents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada