' ' Els vins que vaig tastant: Cérvoles 2006. DO Costers del Segre

divendres, 14 de gener de 2011

Cérvoles 2006. DO Costers del Segre

Cérvoles 2006

Tenia aquest vi pendent de ressenyar del passat desembre. El retard no ha estat pas per altre motiu que acumulació de tasts en el període de les festes de Nadal.

Es tracta d’un vi negre amb criança de 12 mesos en roure francès. I el el segon vi que tinc publicat aquí, d'aquest celler.

La seva composició és ull de Llebre 38%, cabernet sauvignon 32%, garnatxa 18% i Merlot 12%.
La seva fermentació està feta a temperatura controlada entre 26ºC i 28ºC, amb vinificació tradicional de negres. La maceració d’Ull de llebre i garnatxa ha durat 20 dies, mentre que del cabernet sauvignon i del merlot ha estat de 25 dies (informació estreta del propi celler).

Presenta color cirera d’alta capa amb reflexes blaus. Llàgrimes denses i persistents.

En nas mostra records de fusta i especiats , fruita madura, pruna i tocs minerals.

L’entrada en boca és dolça i agradable, mostrant tanins madurs i bona estructura. Post gust llarg i agradable.

El seu grau alcohòlic és de 14,5% i el seu cost al llistat de Vila Vinteca es de 22,30€. La opinió personal és que es tracta d’un vi molt recomanable i fàcil de que agradia a un ventall ampli de gent.

9 comentaris:

  1. Una curiositat, ha coincidit que a un parell de persones nascudes a la zona d'aquest vi no els ha agradat, tot i que a mi sí.

    ResponElimina
  2. Hola Manel... Penso que es un vi com molt d'enginyeria (per això deia allò de pensat per un ventall ampli de gent). A mi em va agradar... però no em va seduir... Està com molt ben fet, arrodonit... però no em provoca l'entussiame amb que descriviem el Prior Pons, per posar un exemple... O el desitg de tornar a tastar el Somni que varem compartir al tast de dimarts passat.

    ResponElimina
  3. Per cert, la recomanació del Topik, en el Facebook, del Geol, un bon vi, m'ha dut a la memòria el Gneis, de Masia Serra, de l'Empordà, un altre molt bon vi

    ResponElimina
  4. Gràcies Manel.. Jo vaig fent llista. El que passa és que hi han més vins que dies... En aquest moment tinc a la bodega de casa feina acumulada i amb un dels "tastadors" a Oslo, fins i tot he perdut ocasions de tasts. Aquesta setmana tinc tres sopars o dinars amb amics, però un ja es porta el vi (i sempre es un d'aquests espanyols bons), l'altre per medicació no en pot tastar i el tercer una mica com el primer... Vull dir que cap tast interessant fins el cap de setmana...

    ResponElimina
  5. m'han donat dues opcions de vins per un casament de costers del segre: Castell del remei gotim bru 2008 i raimat tinto roble. Quin és més bo? Algu em podria recomenar algun altre vi tipu aquests (preu-qualitat. Havia pensat el etim. Gràcies

    ResponElimina
  6. En la comparativa no et puc ajudar ja que no he tastat el segon que em dius.... El primer si que el conec i m'agrada.

    Em preguntes per l'Ètim... és una bona opció. Tant el garnatxa com el Shira....Els dos es diuen Étim i cal fixar-se en el tipus de raïm. El shira és una mica més car i en botiga està pels 17/18...

    Salut..!!... i bon casament..:)

    ResponElimina
  7. Gràcies Ricard. Algu mes em podria donar la seva opinió?? gràcies!!

    ResponElimina
  8. Jordi.... Pensa q el meu bloc de vins tampoc és molt popular.... No deixa de ser la torna de meu bloc de restaurants q és el q si es força conegut.... I per la filosofia de bloc, les pàgines antigues tampoc les visita quasi ningú.

    Potser millor posis la pregunta en un lloc tipus verema.com com preguntabal foro....

    Salut..!!.

    ResponElimina