' ' Els vins que vaig tastant: DeStrankis 2008. DOQ Priorat

dijous, 6 de gener de 2011

DeStrankis 2008. DOQ Priorat

DeStrankis 2008

Es tracta d’un vi del celler Aixalà Alcait de producció molt limitada i que pel ressò que li ha donat la darrera edició de la Guia de Vins de Catalunya, on l’han puntuat força bé, deu estar ja en perill d’extinció.....:).

És un assemblatge de garnatxa (80%) i carinyena (20%), amb 9 mesos de bota de roure francès i americà.

Presenta color vermell picota, amb rivet del mateix color i capa mitja.

En nas es mostra intens, amb tocs de fruita madura i minerals.

En boca es ampli, gustós, es nota la fruita madura i el postgust, és llarg i càlid, l’acidesa li dóna frescor i els tanins es mostren presents tot i que al meu gust, un mica massa acusats.

Té 14,5% d’alcohol i el seu cost a la botiga de bonVIure de Gratallops, va ser de 10€. Tenint en compte el seu cost, podem dir que es tracta d’una opció amb bona RQP.

6 comentaris:

  1. Bé, jo avui he de discrepar...
    a la meva modesta manera de veure... és un d'aquests Priorats moderns... que particularment no m'acaben de fer el pes...
    És ben cert que RQP, no està malament... però hi ha opcions "més classiques" amb més "sabor" a Priorat....
    Jo li he trobat, frescor... però no la fruita madura, ni en nas ni en boca...
    Tampoc li he trobat postgust llarg tant típic dels Priorats....
    En definitiva... un vi al que jo li donaria un aprovat justet....

    ResponElimina
  2. Bones,

    doncs a mi em va agradar molt. Aquest vi el vaig catar durant la Nit dels Vins de Torroja, a cegues d'entre més de 25 vins, tots de la vila de Torroja, i haig de dir que era a dalt de tot de la meva llista.

    Val a dir que al tast hi havia vins de cellers de molt renom i gran qualitat com Trio Infernal, Terroir al límit entre d'altres, però el Destrankis 2008 em va sorprendre molt agradablement.

    Per si és del vostre interès, us deixo un enllaç on parlem d'aquest vi :

    http://blogs.elpunt.cat/envinats/2010/08/26/3a-nit-dels-vins-de-torroja-del-priorat/

    Salut amics !

    ResponElimina
  3. Dani, gràcies pel comentari. A mi em va agradar, però la Marta li agrada un altre estil de vi (es una incondicionaal del Esparver). Segueixo la vostra pàgina i si us heu fixat a la dreta a la secció "webs que m'agrada visitar", esteu vosaltres al link Envinats. Però la segueixo de no fa massa i no havia vist el post. Gràcies.

    ResponElimina
  4. Com ets... sí és cert que sóc fan de l'Esparver, però ja saps que tampoc sóc tant tancada...i poc a veure l'esparver amb l'estrankis...els veig diferents i poc comparables...no????
    Sí hagués de triar RQP i en aquests marges de l'estrankis..triaria sens dubte el DARA de Porrera....
    De tota manera cal que hagi varietat de gustos..si no a tots ens agradaria el mateix.... ;)

    ResponElimina
  5. Hola Marta

    Espero que el día que lo probaste tuvieras un poco de catarro o que seas una fumadora empedernida, porque si no encuentras la fruta en este vino................

    Fresco, elegante, cereza, frambuesa ,grosella, punto de anisado recién abierta la botella, especias , eucalipto, mineral, predispone a beberlo, varietal... ( garnacha ).

    En boca : buenas acidez, que da frescura, tanino domado, fruta ( cereza, frambuesa), recorre y llena la boca, cálido , pero sin exagerar, mineral, balsámico, un punto goloso tras oxigenación ( en un primer momento no aparece debido a la acidez ) , final elegante y tirando a largo, que confirma lo acaecido en nariz y boca. Retronasal balsámico y cereza en sazón, con un punto especiado sutil, calidez del alcohol, pero sin embriagar.

    Vino interesante , para darle tiempo a que exprese lo mucho y bueno que lleva dentro.

    Y a un precio de escándalo en la zona en la que vivo.

    En la zona de origen sólo faltaría que no haya a quién le guste más un tipo de vino más clásico que este, pero qué vamos a decir de la controversia vinos modernos/clásicos, que en mi zona de influencia ( Navarra/Rioja ) no hay parangón para decir que los vinos buenos son los muy especiados, amaderados y de la vija guardia, cuando todos sabemos que lo bueno , bueno a todos nos gusta , salvando etiquetas........

    Viva la honradez y la honestidad en este difícil mundo del vino.

    ResponElimina
  6. Bona nit anònimo,

    Te agradezco tu participación en mi blog y me hace especial ilusión por proceder, como indicas de la zona Navarra/Rioja.
    Con tu capacidad de percepción de notas del vino, deduzco juegas a una división superior a la que en general se mueve este blog y esto es un motivo añadido, para agradecerte tu participación.

    Saludos!.

    ResponElimina