' ' Els vins que vaig tastant: Isis 2005. DO Montsant

dilluns, 17 de gener de 2011

Isis 2005. DO Montsant

Isis 2005
Una bona part de la meva vida, ha estat dedicada a la docència i a part de les satisfaccions en temps real, fa molta il·lusió quan passat el temps, recuperes el contacte amb persones que han estat alumnes i ara són magnífics professionals. I ara fa uns mesos una d’aquestes persones que havia tingut com alumne a la Universitat i actualment es dedica a la exportació de vins a països remots, em va donar a tastar aquest vi.

Procedeix del celler dels Guiamets i el cupatge està feta amb una selecció de vinyes velles de Syrah, Garnatxa, Samsó i Cabernet, envellit durant 12 mesos en bótes de roure francès i americà.

Presenta color cirera intens amb tonalitats violades i capa mitjana.

En nas ofereix fruites vermelles madures i notes especiades i minerals.

En boca és equilibrat, consistent i amb tanins arrodonits.

És un vi recomanable, que conté 14% d’alcohol. No conec el seu cost degut a tractar-se d’un detall, però a Internet he trobat preus entre 10,75 i 14,5€, cosa que m’ha desconcertat una mica, ja que normalment els diferents llocs de venda online, coincideixen bastant. Com curiositat dir que les ampolles van numerades (la producció està en 15.500 ampolles)

12 comentaris:

 1. El vi, és alguna cosa a compartir i no només sabors sinó també emocions...
  Molt maco el teu post avui...

  I parlant d'una altra cosa......et faràs el rei dels Montsant !!!!!!!

  ResponElimina
 2. Tens raó i saps que aquestes coses em fan il·lusió. Dimarts passat ho vas poder veure en directe amb el Manel.... I no sé perquè serà que tinc molts Montsants oi?... :)).

  ResponElimina
 3. M'ha dit el Jay, en petit comité...que tindrà en compte el teu bloc !!! ;)

  ResponElimina
 4. be... no volia fer-ho públic encara, però ja fa deis que em truca...:)).

  ResponElimina
 5. Aquest, Ricard, ja només el provaria per l'etiqueta i el nom, i si a sobre es recomanable, me l'apuntaré a la llista de pendents.Com tants que tinc i que suposo que em quedaran a la llista. Però de totes maneres ho intentarem.

  Salut!!

  ResponElimina
 6. Jaume, jo tb tinc una bona llista de pendents... Els pendents que tinc a la nevera, espero que deixin de quedar com pendents aviat... però de la llista dels que llegeixo i/o em recomanen, ja tinc una llista a l'IPhone... i segurament molts mai els tastaré ni trobaré la oportunitat.. i això que em restringeixo a vins de proximitat..

  ResponElimina
 7. Doncs sí realment molt bo, la relació qualitat-preu excel.lent. A més l'enòloga és VALLENCA, com jo. Us animo a tots a proba'l. Agafeu tambe l'anyada 2006 que encara és millor, té una medalla d'or al concurs mundial de brusel.les 2010.

  ResponElimina
 8. Gràcies Mara Jose... benvinguda. Tindré en compte el te consell... i encantat de que tornis..

  ResponElimina
 9. Ahir vaig comprar una ampolla d'aquest vi, ara hauré de trobar el moment i la companyia per degustar-lo.
  Vaig anar a les bodegues GRAU a REGENCÓS (Girona) a prop de Palafrugell. Si no els coneixes mira la seva pàgina es increible el que tenen.
  www.vinsilicorsgrau.com

  Després vaig anar a dinar a LA XICRA a Palafrugell un restaurant al carrer Estret, el de la novel,-la del Pla. Un lloc molt agradable. Ja penjaré algún comentàri al meu bloc.
  Fins aviat
  Roser

  ResponElimina
 10. Roser... si que és impresionant aquestes bodegues que em dius i em poses el link. Ja m'agradaria tenir-les prop de casa.
  I una pregunta... no localitzo quin és el teu blog... Al perfil no el mostra. Em pots escriure l'adreça per mirar-lo. Salut!

  ResponElimina
 11. Hola, Ricard,

  Resulta que jo també vaig conèixer l'Isis gràcies a un company de la universitat, que és dels Guiamets. Des que el vaig tastar, ja fa un grapat d'anys, que es va convertir en un dels meus vins preferits.

  Precisament, n'he obert una ampolla del 2002 i m'ha servit d'excusa per fer un article al meu bloc.

  Salut!

  Jaume

  ResponElimina
 12. Bon dia Jaume,

  També vaig coneixer la gent que el fa a la Fira de Mora la Nova. I vaig aprofitar per saludar-los i els va sorprendre que el que els feia de comercial a l'altre costat del món, fos ex-alumne meu i ara amic... Salut!.

  ResponElimina