' ' Els vins que vaig tastant: Les Pujoles 2008. DO Montsant

dissabte, 1 de gener de 2011

Les Pujoles 2008. DO Montsant

Les Pujoles 2008

Pertany a Orto Vins del Masroig i aquest any ha estat catalogat com el vi amb més puntuació a la Guia de Vins de Catalunya 2011. Cap Guia té la veritat absoluta, però sempre serveixen com referència i ajuden a descobrir coses.

El varem obrir amb motiu del sopar de Cap d’Any.

És 100% Ull de Llebre i no és freqüent trobar Montsant fet amb aquesta varietat. En un tast a cegues mai hagués endevinat que es tractava d’un Montsant.

Està fet amb maceració de 28 dies i criança de 12 llunes (28diesx12) en botes de 500l i de tres anys d’edat de roure francès i amb producció força limitada.

Presenta un color cirera fosc molt agradable, capa alta i rivet granatós.

En nas ofereix aromes de fruites negres i madures i mineralitat.

En boca és potent i carnós, amb cos i molt ben estructurat amb tanins molt arrodonits i amb la fusta molt ben integrada.

Pot ser un vi a evolucionar en ampolla, però aquesta ja la hem consumida, per encetar el 2011... ;).

El varem acompanyar d’una peça de carn de “cebón” de Galicia i va aguantar perfectament la potència del plat.

El seu cost en botiga es 29,90€ i el seu contingut en alcohol 14,5%. Com comentari personal, dir que ens va agradar força, però potser la seva RQP, no la trobem òptima.

7 comentaris:

  1. Jo com sóc moooooolt de poble i clàssica del Montsant... el vaig trobar molt bo, però poder massa elaborat.

    ResponElimina
  2. Estem massa acostumats als vins de Montsant, Priorat... De totes maneres guanyava molt quan es deixava airejar...

    ResponElimina
  3. Buff.. m'agradaria veure la cara del Joan Asens llegint això: "Aquest vi és la creació de Jordi Beltran"

    Al loro!!! xD

    ResponElimina
  4. Hola de nou anònim (per cronologia suposo que ets el mateix que ha publicat al tast de garnatxes). Dedueixo pel que em dius, que la vaig pifiar amb el creador del vi.... Homho vaig entendre malament o m'ho van explicar malament....

    Quasi endevinaria qui ets i no estaves lluny de mi al sopar.... El món tampoc és tant de bons i dolents.... Jo intento aportar el que puc a la promoció dels vins catalans i com que en sé poc, segur que faig errades...

    Si em permets el consell (que en el món del vi tu si que m'en podríes donar, però en altres àmbits, també en podria donar jo) s'agrairia més un comentari explicatiu i/o positiu, que no pas el que has posat, que amb un to aparentment despectiu, dones a entendre que el creador del vi no l'he encertat...

    En tot cas agraït de que participis en un bloc amateur i senzill com el meu i encantat de que tornis encara que el messatge no sigui positiu.... Tu descarregues i jo aprenc...:)

    I t'ho dic de bon rollo...... Salut.
    Ricard

    ResponElimina
  5. Ricard.. cap dels 2 comentaris ha sigut en to despectiu. El primer, doncs donava el meu parer dels vins com vas fer tu i el segon doncs m'ha fet gràcia no veure el nom de Joan Asens=L'ermita relacionat amb Orto i coneixent el Joan..

    Que més et puc explicar.. Que el Josep Grau (Dosterras) treu un samsó 100% (Finca Aiguasals) espectacular! Només 900 botelles, el preu definitiu no el sé però deu voltar els 50 euros. Em penso que només el tindrà el Dani (Celler Can Dani, Decántalo).

    Que el Roger Vernet (Gènesi), acaba d'embotellar l'anyada 2009 i està força bo, a en Josep Roca i amics els va agradar força.

    Que Lo Givot 2006 que tant t'agrada a mi també m'encanta, proba l'anyada 2001 si pots. Si no el trobes per enlloc m'ho dius, vens un dia aquí al Priorat i anem a sopar amb la Montse Nadal i ens portarà un 2001. Per cert, ara la Montse fa el vi La Fuïna.

    Que més.. Doncs que hauries d'intentar probar el Fra Fulcó (Toni Alcover), difícil però no crec que impossible o potser si..XD Ja no n'hi ha i ja no se'n fa. Anyada 2001 si potser també.

    Au, doncs ara m'he esplaiat més que si no es malinterpreta.

    Parlem.

    ResponElimina
  6. Gràcies de nou... Lo de "despectiu" ho deia pel tema del Joan Asens i en el sentitn de preferia ajuda... Demà ho rectificaré que em sap greu posar la pota.... I si és del Joan, no li canviem... :).

    T'agreixo tota la info que m has facilitat.... I t asseguro que la tindré en compte.... M'agrada aprendre i faig el que puc en aquest sentit...

    Salut i gràcies.

    I si sapigués com contactar amb tu, sense emprenyar-te massa igua et feia alguna consulta... Si vols el meu correu és ricard@esec.cat

    ResponElimina
  7. Ja he eliminat l'errada que em vas comentar... Gràcies.

    ResponElimina