' ' Els vins que vaig tastant: L'Origan Brut Nature. CAVA

dilluns, 3 de gener de 2011

L'Origan Brut Nature. CAVA

L'Origan Brut Nature

Encara que el meu blog sembli mostrar el contrari, en ocasions també prenem cava. El del dia de cap d’any va ser L’ORIGAN L’O brut nature. Es el cava que em va arribar a l’enviament de Vila Viniteca del mes de desembre i per tant aprofitaré l’explicació que ells mateixos aporten per fer “lluir” el meu post... He fet “Copiar i Enganxar”, doncs ells en saben més i em sembla perfecte el que diuen d'aquest cava.... I a més... ens va encantar...!.

L'O de l'Origan Brut Nature és un assemblatge de vins de xarel·lo, macabeu i chardonnay de diferents anyades, alguns dels quals han estat criats en bótes de fusta. Per la seva elaboració s'han recuperat antics mètodes, alguns ja oblidats pel seu elevat cost i per la paciència que requeria mantenir les collites immobilitzades en estoc. La criança mínima és de 30 mesos.

L'O de l'Origan Brut Nature és de color groc intens amb reflexes daurats. La bombolla és fina, abundant i amb una bona formació de corona a la copa.

Al nas és fragant, delicat i amb suaus notes que comencen per les fruites (poma i codony) per seguir amb els fruits secs, les fustes nobles, els làctics i els cítrics madurs. Al final apareix la golosa vainilla amb un delicat perfum de festuc... (insisteixo que aquest paràgraf està copiat del comentari de VilaViniteca, doncs varem ser incapaços de notar el "delicat perfum de festuc", ni tampoc les "notes de codony"... :)...)

La boca és cremosa, amb una bombolla fina, petita i perfectament integrada i present a tot el recorregut de la llengua. Bon volum, sense cap percepció dolcenca i amb aromes finals que recorden els confits, les pomes fresques o lleugerament cuites al forn. Bon company de plats de peix, carn, arrossos i mariscs.

Un bon comodí gastronòmic. Es recomana servir-lo entre 5 i 6ºC . El seu contingut en alcohol, és del 12% i el seu preu en botiga, està pels 19€.

6 comentaris:

 1. No se d´on ve ni d´on est , només ser que n´hi begut i és molt bo!!
  M´agrada molt fred!!

  ResponElimina
 2. Dolors... totalment de Sant Sadurní d’Anoia...

  ResponElimina
 3. Aquest,junt amb "l'Origan rosat" i "l'aire de l'Origan", els vaig provar a la festa del cava de Manresa i em van agradar bastant i recordo sobretot, els diseny de les ampolles que em va cridar l'atenció. Jo tampoc hi vaig trobar ni el codony ni el festuc, vejam si a la propera ocasió m'hi esforço una mica més i sóc capaç de trobar-los, (ho dubto ja ja!!!)

  Salut Ricard!!!

  ResponElimina
 4. Tens raó que les ampolles semblen de vi, més que de cava. A nosaltres ens va agradar força.. Saluy Jaume!

  ResponElimina
 5. Vaig provar aquest cava i em va agradar molt.
  Sempre es un plaer provar un cava, sobretot d'aperitiu.
  Roser

  ResponElimina
 6. Roser... com pots veure per les proporcions de DO, no soc massa consumidor de cava... Em va arribar aquest, el vaig tastar i ens va agradar... però no tinc el ventall de comparativa que tinc amb vins...

  ResponElimina