' ' Els vins que vaig tastant: QX (Quatre Xarel·los). DO. Penedès

diumenge, 2 de gener de 2011

QX (Quatre Xarel·los). DO. Penedès

QX Quatre Xarel·los

Un dels vins dels que darrerament es parla força es el QX (Quatre Xarel·los) Mas Candí 2009. I aquests "parlar-ne" és una mostra més, de la descoordinació en ocasions premeditada, típica del nostre país. M'explico...

Com pot ser que la revista Cupatges, el presenti com una gran troballa ignorant que a la Guia de Vins de Catalunya de 2011, està en primer lloc de la seva categoria de blancs?. Quin deu ser el motiu?... Ignorància?, Menyspreu?... Igual els de la revista, menyspreen la Guia, però si coincideixen, tampoc costa tant comentar-ho...

Parlant ja del vi i deixant-me de misèries com la que acabo de comentar, es tracta d’un assemblatge de 4 xarel·los de vinyes diferents, fermentats en 4 tipus de bota (castanyer, acàcia, roure francès roure americà) durant 8 mesos i sense clarificar.

A la vista es mostra com groc daurat i brillant.

En nas mostra fruites blanques i flors, així com herbes aromàtiques.

En boca es fresc, untuós i gustós amb lleugeres notes minerals.

Té 13% d’alcohol i el seu preu està pels 17€.

I la nostra opinió?... Sense dubtar que pugui ser el millor xarel·lo del món mundial (segons la revista Cupatges), no em fa massa el pes aquesta varietat. No és pas un vi que em vingués de gust comprar de nou i menys per 17€. Vull insistir que no es pas que questioni la Guia... el que passa es que a ben segur, no sabem apreciar el xarel·lo...:).

2 comentaris:

  1. El cert és que a mi m'agrada molt aquest vi.
    Gràcies per fer-ne el comentari, així n'aprenc.
    Núria Aymerich

    ResponElimina
  2. Tens raó... es de la mateixa gent que fan el DESIG (Xarel.lo)que sé que t'agrada. Fan les dues marques (i alguna més). El QX es la gamma superior. El que passa es que en el tema blancs m'he acostumat més a la garnatxa blanca i el xarel·lo em costa més. I potser avui tampoc era el dia ideal per trobar bo un vi... :).

    ResponElimina