' ' Els vins que vaig tastant: Manyetes 2007. DOQ Priorat

dissabte, 5 de febrer de 2011

Manyetes 2007. DOQ Priorat

Manyetes 2007. DOQ Priorat
Aquest és el vi número 50 que publico aquí i volia que fos un vi força especial. Es tracta del Clos Manyetes 2007, que dissabte 5 de febrer, varem escollir al restaurant “Els Irreductibles” de Gratallops.

Clos Manyetes, és el segon vi del celler que produeix el mític Clos Mogador, el vi de René Barbier.

Manyetes és una barreja de Carinyena 70%, Garnatxa 25% i Syrah 5%.

Ofereix color vermell brillant molt agradable amb capa mitja.

En nas, mostra molt bona intensitat amb un elegant toc mineral i fruita com pruna i cirera madura.

En boca és agradable, amb entrada suau i amb cos complex. Ric en sabors de fruita negre, impecablement balancejat i llarg. Seguirà evolucionant i millorant en ampolla els següents anys.

Té 14,5% d’alcohol i el seu preu al restaurant ha estat 48€. En aquest cas i degut al restaurant, el cost és aproximadament el mateix que en botiga, cosa que s’agraeix.

Es tracta d’un vi excel·lent d’aquells aptes per celebracions i que si es té paciència per esperar una anys en obrir-lo, està clar que milloraria.

4 comentaris:

 1. Doncs mira, tinc una ampolla exactament igual a aquesta de la foto...: un gran vi d´una collita magnífica.

  Molt em sembla que les barriques d´aquest vi estan justament a sota del restaurant on al vas beure. El René no te problema per mostrar-les, gran restaurant, m´encanta.

  OG

  ResponElimina
 2. Oscar... comparteixo el tema de gran vi i de gran restaurant en quant a decoració i ubicació... Però pel que fa a tema menjar, cal prendre si o si,el seu menú d'escudella i fricando... que estan corrrectes, però res de l'altre món. Pel que he sentit i llegit, el restaurant havia tingut "tiempos mejores"... En resum... lo millor el vi.. i el restaurant, no serà pas dels que apareixen al meu blog.

  ResponElimina
 3. Un gran vi... Em va encantar... el vaig trobar molt diferent del seu germà gran...el superb "Clos Mogador" però val a dir...que un vi complex i molt ben estructurat... boníssim !!!!
  Pel que fa al restaurant, els plats no els vaig trobar a l'alçada ni del vi, ni de la decoració...però ja se sap que a vegades les expectatives .....

  ResponElimina
 4. Realment la zona(al menys lo que coneixem fins ara), no dóna massa gastronomicament. La propera sortida amb el Manel, ja sense cap dubte el Celler de l'Aspic. I és llàstima doncs seria un incentiu més per la comarca, poder anar a Gratallops a menjar amb una mica de gràcia...

  ResponElimina