' ' Els vins que vaig tastant: Les Comes d'Orto, 2008. DO Montsant

divendres, 18 de febrer de 2011

Les Comes d'Orto, 2008. DO Montsant

Les Comes d'Orto, 2008. DO Montsant
Vaig descobrir la fenia de la gent d’Orto (Masroig), a partir de la Guia de vins de Catalunya, quan ara fa pocs mesos van premiar com millor vi Les Pujoles d’Orto, que ja vaig publicar al bloc.

A partir d’aquí ja he estat a l’aguait, cada vegada que veig algun vi d’aquesta gent . Configuren aquesta empresa, Joan Asens, Josep Mª Jové i els germans Jordi i Josep Mª Beltran que es van associar per crear ORTO VINS. Utilitzen les instal·lacions de la cooperativa del Molar per a vinificar.

I l’altre dia al restaurant Can Josep, el varem demanar.

Està elaborat amb : 50% garnatxa negra, 45% carinyena, 5% ull de llebre i porta 12 mesos en bótes de roure francès de 3 anys. Procedeix de finques d’una edat entre 40 i 70 anys. La producció és molt limitada i no arriba a les 1500 ampolles.

Presenta capa alta i color fosc (la manca de llum no em va permetre més).

En nas, el vi mostra fruita, mineralitat i expressió cítrica.

En boca es equilibrat, ampli i sedós, amb bon post gust.

El seu preu a Vila Viniteca, està marcat a 17,90€ i el seu grau en alcohol, és de 14,75%.

Em va semblar un molt bon producte i al meu gust amb millor RQP que el “Les Pujoles”, que a ben segur,  degut a ser un ull de llebre, no el vaig saber apreciar massa. També comentar que d’aquest celler, vaig tastar el bàsic (Orto 2008 a 8,95€) al Celler de l’Aspic i em va semblar amb molt bona RQP i el tinc pendent de publicar.

4 comentaris:

 1. Un bon vi del bo del Joan Asens!! És un artista i en cada vi que fa deixa la seva petjada.

  ResponElimina
 2. De moment 3 que en porto de tastats, tres que cada un al seu nivell, m'han agradat. Salut!.

  ResponElimina
 3. Jo el vaig tastar les Comes deprés de les l'atres Singularitats d'Orto i no el vaig apreciar com calia. Tindrà una altre opurtunitat però m'hauré d'esperar, està exhaurit, dels seus grans vins era el de preu més assequible. No m'estranya qua hagi estat el primer en acabar-se.

  Salut

  ResponElimina
 4. Jo juraria que el vaig veure a l'aparador de VilaViniteca el dissabte passat... però com que vaig veure tants vins que no m'haguès confós... Salut!.

  ResponElimina