' ' Els vins que vaig tastant: Mussons 2008. DOQ Priorat

diumenge, 27 de febrer de 2011

Mussons 2008. DOQ Priorat

Aquest vi és d’aquells que compres un dia junt amb altres vins i que després fan una mica de mandra obrir. I com aquest dissabte, estava una mica saturat de tastar vins degut a que la setmana anterior havien coincidit tot una sèrie d’activitats d’aquest tipus, ens varem decidir.

MussonsVins S.L. és la tercera generació de productors i elaboradors de vi de la família Mussons (1928), el relleu de l’antiga Vins Mussons de Barcelona i del fundador del Celler de Scala Dei. Les seves vinyes estan ubicades a Poboleda i el seus vins tenen un marcat perfil de la Denominació d’Origen Priorat. Curiosament aquesta gent tenen una botiga a Sabadell al carrer de Gràcia, en la que venen els seus vins i també d'algun altre celler, però jo el vaig comprar a Gratallops.

Està fet amb un cupatge de Garnatxa, , Cabernet Sauvignon i Syrah, envellit 12 mesos en barriques.

Mostra color cirera fosc, amb un ribet violaci.

En nas mostra aromes de fruites vermelles amb notes minerals i especiades

En boca és saborós, carnós i ben estructurat, amb fruita madura, una punta d’acidesa que no molesta i un final de boca suau.

Té 14,5% en alcohol i el seu preu no el recordo exactament, però crec que estava al voltant dels 12€. Un cop tastat, puc dir que es tracta d’un Priorat amb bona RQP.

6 comentaris:

 1. Ei Ricard!!! M'agrada que els suggeriments que et vaig fent surtin bé. Una abraçada!!!

  ResponElimina
 2. Si que em van be Jaume..!!. El preu no el recordava, però suposo que l'he encertat, doncs si no ja m'ho haguessis dit... Salut!!.

  ResponElimina
 3. Poder no tenia el paladar prou fi quan el vaig tastar... Encara em venien records gustatius d'unes joies que havia tastat unes hores abans.......i si bé és veritat que no el vaig trobar dolent en absolut.... La meva apreciació li donaria un aprovat only... Ja sé que direu que la RQP, és força bona i de ben segur teniu raó... Però li vaig trobar a faltar característiques de Priorat.

  ResponElimina
 4. Jo només parlava de RQP...però ja va resultar sospitós de que no ens acabessim l'ampolla oi?... Potser amb una bona migdiada, haguessim millorat el seu record... ;).

  ResponElimina
 5. Marta, no serà que et traeix el subconscient?! Això que "sigui" de Sabadell...

  ResponElimina