' ' Els vins que vaig tastant: RIU 2008. DOQ Priorat

diumenge, 13 de febrer de 2011

RIU 2008. DOQ Priorat

RIU 2008. DOQ Priorat
El RIU 2008, és un vi produït al mateix celler en que fan el Trio Infernal. I és el vi senzill d’aquest de la gama d’aquest celler.

Es tracta d’un assemblatge de garnatxa (45%) i carinyena (45%) complementat amb syrah. Està envellit 12 mesos en botes de roure francès , de un o dos anys.

Presenta color robí brillant, amb capa mitja.

En nas no mostra masses aromes, tot i que a mida que s’anava obrint augmentava. Es força curiós, el que li va costar obrir-se, tot i decantar-lo. Possiblement estava a temperatura massa baixa.

En boca notem fruita com cirera i força mineralitat.

Crec que en ampolla pot millorar i de fet m’agradaria tornar a tastar-ne per verificar aquesta sensació. Té 14,5% en alcohol i el seu preu està pels 15€.

2 comentaris:

  1. Es curiós com varia el vi a cada temperatura, jo, quan estic a casa, intento obrir-lo "fred" i el deixo que es vagi escalfant, inclús sobreescalfant , així vaig comprovant els diferents aromes segons la temperatura.

    Salut Ricard!!!

    ResponElimina
  2. Si... tens raó i aquest (degut al lloc on el vaig guardar) estaría a uns 12ºC inicialament.. I en canvi a casa, ja els tinc a temperatura controlada. Salut!.

    ResponElimina