' ' Els vins que vaig tastant: Acústic 2009. DO Montsant

dimecres, 23 de març de 2011

Acústic 2009. DO Montsant


Ahir sopant a Cal Xim amb l’amic Joan, varem buscar un vi que a la carta tingués un preu assequible, doncs la carta de vins d’aquest lloc, tendeix a enfilar-se, tan per qualitat dels vins, com pels preus. I si com em va donar l'impresió, tendeixen a multiplicar per dos els preus, ja imagineu com s'enfila la cosa, a mida que pretens demanar un vi superior.

Vaig demanar inicialment un Pater i com ja sol ser freqüent darrerament a molts llocs, mai tenen el primer vi que demano. Em van oferir un parell d’alternatives i una d’elles va ser l’Acústic que varem acceptar.

Acústic està elaborat amb raïm de les vinyes de 35-65 anys, deixant el raïm de vinyes més velles, per a la seva altre vi, Braó, que també tinc descrit aquí al bloc.

Està fet amb garnatxa i samsó i envellit durant 10 mesos en bótes de roure francès d'un vi.

Mostra color vermell robí viu i brillant, amb rivet lilós.

En nas ens ofereix aromes de fruita madura, amb lleugeres notes de criança que es manifesten amb un lleuger torrat.

En boca és potent, carnós i fresc, amb bona càrrega de fruita negra madura. Es manifesten els tanins, tot i que amida que s’obre, es va arrodonint. Post gust persistent.

El varem acompanyar amb productes a la brasa típics de Cal Xim: En el meu cas unes excel·lents galetes de porc i el Joan unes costelletes de xai.

En resum, un vi elegant amb bona RQP. Té 14% d'alcohol i en botiga costa 11/12€.

2 comentaris:

  1. Tinc un parell d'ampolles a casa; ja m'has engrescat a obrir una un dia d'aquests!

    ResponElimina
  2. Es un vi amb RQP més que correcte. Ja diràs que et sembla.

    ResponElimina