' ' Els vins que vaig tastant: Clos Dominic Seleccions Vinyes Altes

dilluns, 21 de març de 2011

Clos Dominic Seleccions Vinyes Altes


Agafada del facebook de Oscar Gallifa


El passat divendres vaig anar a un tast organitzat per l’Oscar Gallifa (al que he robat la foto... :))...), amb la temàtica Clos Dominic. Tot i que en aquest bloc, nomes comento les ampolles que comparteixo a dos, penso que es bo fer una excepció i publicar l’experiència.


El tast va ser de 4 grans vins Clos Dominic Blanc 2008 Màgnum Clos Dominic Selecció Míriam 2006 Màgnum Clos Dominic Selecció Ingrid 2007 Màgnum Clos Dominic Selecció Andreu 2007 Màgnum. El blanc va resultar excel·lent, amb 12 mesos bota, producció de 300 ampolles i elaborat amb llevats naturals. Però jugant a una altre divisió que els negres que de fet eren els protagonistes de la festa. El del 2008 està exhaurit i si queda alguna cosa és del 2009. Però és que fins i tot quan va perdre la fredor, estava bo... :).


En la divisió dels negres, si Vinyes Altes, és ja un gran producte (que descric al post anterior), quan parlem de les seleccions, ens referim a lo millor de cada any, que etiqueten amb els noms dels fills (Míriam, Ingrid i Andreu). Els vins van requerir decantació prolongada (4/5h) i seguien evolucionant en copa.


El Míriam 2006, és el que presentava millor evolució i de fet tenia un any més que els altres dos negres, que a sobre eren en ampolla màgnum. Els resultat en quant a preferències, va ser al meu gust el Míriam 2006 i el Andreu 2007. El Míriam 2006 és un carinyena pur (garantit al 95%). El seu tast va ser molt característic, d’aquells que deixen petjada. El catalogaríem d’un priorat pur. Té una producció de 500 ampolles i una de les seves característiques és mostrar al tast, fruita molt madura.


El Ingrid 2007 està elaborat a partir de garnatxa, tot i que la puresa 100x100, és difícil de garantir. Al ser un garnatxa, és mostra més fresc i més àcid, a diferència de la carinyena que de sempre mostra més complexitat. Per últim, l’Andreu 2007 i al meu gust el preferit, també està elaborat a partir de carinyena. El vaig gaudir especialment i comentar que el cost aproximat de l’ampolla màgnum que ens va oferir l’Oscar, està al voltant dels 220€.


En fi ... una autèntica festa. Gràcies Oscar per oferir-me aquesta oportunitat i ja em perdonaras si he escrit alguna inexactitut.

6 comentaris:

 1. Hola Ricard,

  Soc jo qui agraeix la teva assistència a la cata, molt em sembla que tots vam gaudir de valent amb aquests vins!
  Si em deixes opinar sobre els vins, dir que particularment em quedo amb el blanc (no és fàcil de trobar coses així al Priorat...), amb la frescor de l'Ingrid i l'encara parcial complexitat (per la seva edat, ja en parlarem en 4-5 anys) de l'Andreu 2007.

  Ens veiem aviat!

  OG

  ResponElimina
 2. El blanc em va agradar molt.. El que volia dir amb "una altre divisió", no era pas en sentit superior o inferior. El blanc em va recordar una mica el Nelin, que és un blanc que m'encanta dins aquesta gama de blancs Priorat.

  ResponElimina
 3. Jo estic amb l'Oscar, el blanc em té el cor robat cada vegada m'agrada més, i més, i més (semblo el Puyal) ;-))

  Els negres, exceptuant el Miriam, necessiten més temps per poder apreciar el seu potencial, encara que ara mateix ja tenen una personalitat brutal, però temps al temps...

  Salut.

  ResponElimina
 4. Jo no tinc cap ampolla a casa de les seleccions Ingrid o Andreu... però no sé si trindria voluntat per deixar-les evolucionar el temps que cal... :).

  ResponElimina
 5. Aquest tast teu, si que és d'una altre divisió :), (comparat amb el quin vaig fer jo), com ja t'he comentat algun cop, aquests vins superen de llarg el meu pressupost. Suposo que hauré d'esperar algun tast per la zona per poder-los provar.
  Salut!!

  ResponElimina
 6. Hola Jaume.. Si que el pressupost és elevat, però el que fa l'Oscar, es repartir-lo entre els 14 que estavem allà i la cosa ja és més soportable. I per això li agraeixo al final del post. Ell és distribuidor d'aquest vi i d'excel·lents Rieslings.

  ResponElimina