' ' Els vins que vaig tastant: IO 2007. DO Empordà

diumenge, 6 de març de 2011

IO 2007. DO Empordà

IO 2007. DO Empordà
Varem prendre aquest vi en un dinar als Tinars de Llagostera i així aprofitàrem per tastar un Empordà, que darrerament tenim com oblidats.

És un cupatge de Garnatxa (44%), Merlot (22%) i Cabernet Sauvignon (34%), envellit en bótes de roure francès Allier, durant 12 mesos. Amb lleu torrat, un màxim de tres vins per bóta.
Aquest mateix celler , produeix el GNEIS amb maceracions més llargues i més estada en ampolla.

Mostra color cirera picota, amb tonalitats violàcies.

En nas és intens, amb aromes de fruites vermelles silvestres i un suau torrat de fusta.

En boca és carnós quan entra amb tanins molt integrats, la justa acidesa i bona persistència al paladar.

Un bon producte amb bona RQP. Té 14,5% en alcohol i el seu cost en botiga, és de 12,50€

2 comentaris:

  1. Diuen la gent del món del vi... que un bon vi ha de ser com la terra que l'ha parit.
    Aquest vi, m'ha sorprés, molt gratament... és com la seva terra... i això li dóna caracter i força. És un vi que m'ha recordat en algun moment els Priorats...nascuts també de terra dura.

    ResponElimina
  2. Ostres Marta... això dit per tu, té doble mèrit per aquest vi. Tu que ets gran fan de Priorat i Montsant, això és donar-li una alta qualificació.

    ResponElimina