' ' Els vins que vaig tastant: Ètim verema tardana 2007

dimarts, 5 d’abril de 2011

Ètim verema tardana 2007

No soc (o era) massa aficionat als vins dolços. Segurament degut a ignorància o a no haver tastat el producte adequat. Diuen que mai és tard per aprendre..:)

Darrerament ja he començat a maridar alguns formatges amb vins més o menys dolços. I a part de fer-ho jo, en algun tast de vins i formatges que organitzo, he vist com la gent -inicialment escècpics- canviaven d'opinió i sortien convençuts de que amb molts formatges, aquesta és la millor opció.

En la darrera calçotada a Clos Dominic, la majoria d’assistents portaven vins d’aquestes característiques i de diferents precedències que van sorprendre. I amb això vaig recordar que guardo una ampolla d’Ètim verema tardana que sempre em feia mandra obrir i ara ja té els dies comptats.

L’altre dia a casa de la Marta (el seu fill treballa al celler que produeix aquest vi), varem obrir un 'Etim negre de collita tardana, que en el meu cas vaig acompanyar amb formatges i em va sorprendre molt positivament.

Està elaborat amb garnatxa, recollida quan ja està molt madura i té uns 10 mesos de bota

Ofereix color cirera intens amb capa alta, molt net i brillant

En nas oferia aromes de panses, figues seques, prunes... i a mida que el movíem augmentaven les sensacions minerals i de fruita madura.

En boca era suau, amb sensacions de vellut, amb bon cos, pas dolç, però sense empallegar. Mostra un molt bon equilibri entre la dolçor, l'acidesa i l'alcohol.

Molt recomanable i si ens fixem en el preu, que si no vaig errat, és inferior als 8€, diríem que de RQP òptima.

8 comentaris:

 1. Molt bona elecció Ricard, com ve dius un vi que val més del que costa. Ara et toca tastar el blanc de verema tardana d'aquest celler que també val molt la pena!!

  ResponElimina
 2. Bon dia Marc. La veritat és que no el valorava per desconeixemnt i l'altre dia l'Oriol, a l'escoltar que parlavem de dolços, ens va dir "tasteu i opineu"... i ja veus.. sempre s'aprenen coses. També tinc ganes del blanc ara... Salut!.

  ResponElimina
 3. Ah, formatges blaus, Gorgonzola, Fourme, Roquefort, Cabrales... amb Porto, Tokaji, o el mateix Étim...Plaer de deus!

  El problema és que tenim una imatge de dolços de baixa qualitat, però un bon dolç és del millor que es pot trobar.

  ResponElimina
 4. Tens raó amb això de la mandra d'obrir un vi dolç, a mi també em passa, hauré de provar-ho. En tinc algun per obrir i faré la prova, vejam com resulta. Ara ja tindre "escusa" per anar a buscar algun formatge :).
  Salut!!

  ResponElimina
 5. Juan, tens tot la raó, però per sort anem canviant no?. Vull dir que he d'estar contents d'evolucionar. Si fa anys m'expliquen que acompanyo alguns formatges amb blancs o dolços.. es que no m'ho crec!!. Salut!!.

  ResponElimina
 6. Jaume, i a més (crec) que els dolços, oberts guanyen. Vull dir que si l'obres avui i l'acabes d'aquí 8 dies, encara el trobes més bo. En el cas de l'Ètim, només vaig poder experimentar 24h de retard.. :).

  ResponElimina
 7. Modestament, voldria fer un apunt... No he estat mai, de vins dolços. Perdoneu, hauria de dir...NO HAVIA ESTAT MAI..... Val a dir que els darrers dolços que he tastat, no tenen res a veure amb aquelles "misteles" que regalimaven sucre i feien venir mal de cap només de mirar-les a que ens tenien acostumats.
  I és per això que voldria felicitar la feina ben feta, com la de les tardanes d'Ètim, dels professionals del vi, a un preu per sota de la seva qualitat.

  ResponElimina
 8. Ben dit Marta.. amb RQP extraordinaria...

  ResponElimina