' ' Els vins que vaig tastant: Festival al voltant del vi. Falset & rodalies

dissabte, 30 d’abril de 2011

Festival al voltant del vi. Falset & rodalies

Divendres dia 29. A les  8 del vespre:

Tot comença divendres vespre amb el Tast de Carinyenes a Porrera... Per explicar-ho de manera resumida, diríem que excel·lent selecció de carinyenes, molta gent per poc espai i un sopar infame, servit a destemps, a salt de mata i com a estrella un arròs de verdures que molts gossos no menjarien.

Però les carinyenes excel·lents i amb molt bona atenció per part dels productors. El cost de l'activitat era de 50€ i per això em permeto no tenir cap pietat a l'hora de escriure el comentari. I de fet crec que varem ser dels pocs innocents en pagar (la distribució d'acreditacions ho mostrava). Vaig deduir que quasi ningú pagava.... entre "professionals" del món del vi, amics dels "professionals", blocàires varis (jo anava d’incògnit) i alguna cara coneguda d'Internet que no val la pena mencionar (toma bumerang!.... :)))... ). Penso que un 20% pagàvem a la resta... I si no es així, ja només em cal anar als mossos a denunciar l'estafa....

Però reitero que les carinyenes excel·lents. Al meu gust destacar les de Cims de Porrera, Nin, Vall Llach i la 2009 de Clos Dominic, sense desmerèixer la resta que val a dir que aquesta anyada és excel·lent i promet futurs vins extraordinaris.

Dissabte dia 30. Mati a les 11:

Cap a la Fira del Vi de Falset. Varem arribar a les 11 i la frase "lo més calent és a l'aigüera", s'adaptaria perfectament a la situació. Però com vull ser positiu, millor fem un salt en el temps fins les 11:30, quan ja tot estava normalitzat.

La Fira oferia un munt d'expositors en el magnífic marc del Castell de Falset. Varem fer amb uns amics, la típica passejada per tots els estands, aturant-nos especialment en aquells que oferien alguna cosa de la que havíem sentit parlar i desconeixíem.


Molt bons vins. Ja coneixiem el blanc i hem adquirit el d'etiqueta vermella

No voldria destacar cap en concret, ja que la visita que varem fer, estava molt dirigida a uns productes concrets i varem obviar excel·lents vins, pel fet de que ja els coneixíem.

I segueix la festa.... Continuarà.....

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord (i sense que serveixi de precedent) amb el que dius...ara bé, la oportunitat que ens dóna aquest tast, de poder comparar i gaudir d'aquests vins, resulta única e irrepetible, ja que aquests no estan comercialitzats, moltes d'elles passaran a formar part de cupatges que les convertiran en un element més d'algun vi....
    Una enorme diferència de la mateixa varietat de raïm, de la mateixa anyada i de la mateixa vila, em va sorprendre moltíssim.
    Un grapat d'aromes,sensacions que en un marc més tranquil i pausat ens hauria fet tocar el paradís de Bacus

    ResponElimina
  2. Ostres la Marta d'acord amb mi???... :). Tens raó amb el tema de les carinyenes i tinc esperança que l'any vinent com que ho van alternant de restaurant, a la Cooperativa surti molt millor...

    ResponElimina