' ' Els vins que vaig tastant: L'Equilibrista Garnatxa 2008. DO Catalunya

diumenge, 17 d’abril de 2011

L'Equilibrista Garnatxa 2008. DO Catalunya


Aquest vi em va arribar a l’enviament del mes de març de Vila Viniteca i és una garnatxa de la finca Ca N’Estruc està situada a la vessant de la muntanya de Montserrat, al terme municipal d’Esparreguera (Barcelona). Porta el nom de Equilibrista i utilitzo les notes que Vila Viniteca envia, per fer aquest post.

En aquesta finca, les varietats que s'hi troben plantades són chardonnay, garnatxa blanca, macabeu, xarel•lo, muscat, syrah, cabernet sauvignon, garnatxa negra, merlot, petit verdot, ull de llebre i tannat.

Al celler s’elaboren 8 vins, tres d'ells joves (un blanc, un rosat i un negre), dos vins de criança (Idoia blanc i Idoia negre) i des del 2010 s’elaboren tres vins que amplien la gamma, L’Equilibrista Negre, L’Equilibrista blanc i, la darrera novetat i d’escassíssima producció, L’Equilibrista Garnatxa, del que tan sols se n’han elaborat 4.000 ampolles.

L'Equilibrista Garnatxa 2008 és 100% garnatxa negra veremada manualment el 22 de setembre. Una part del raïm es va desrapar manualment i va fermentar en bótes obertes de roure francès. La resta de raïms van vinificar-se en dipòsits d'acer inoxidable a temperatura controlada i amb lleugers remuntats controlats. El vi es va criar durant 14 mesos en bótes de roure francès Allier dels boters Boutes, François Frères iNadalie, totes elles noves i amb torrat mig.

L'Equilibrista Garnatxa 2008 té un bonic color cirera no gaire cobert.

Al nas és fragant, subtil i fresc. Sembla un pot ple de delicioses cireres vermelles, maduixetes de bosc, flors blanques, pètals de rosa i eucaliptus.

En boca és fresc, amb un taní que cau sobre la llengua i es va deixant anar en forma de ventall on va prenent forma i dimensió. Té una llarga longitud i les aromes finals són de regalèssia.

El seu percentatge en alcohol és del 14,5% i el seu cost en botiga 15,50€. Pels amants de la garnatxa, és una bona opció-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada