' ' Els vins que vaig tastant: Orgia d’activitats a Falset i rodalies (proper cap de setmana)

dilluns, 25 d’abril de 2011

Orgia d’activitats a Falset i rodalies (proper cap de setmana)


El proper cap de setmana, a Falset es celebra la Fira del vi i això comporta un munt d’actes, que d’entrada fan il·lusió, però que també donen lloc a una reflexió, que ja deixo anar d’entrada i a partir d’aquí ja em limito a lloar i enumerar les activitats a les que em fa il·lusió assistir.

La reflexió (i sento no poder callar-me), és que es passen l’any sense fer pràcticament cap activitat i de cop en un cap de setmana, munten activitats de primer ordre, en dies coincidents, de manera que fins i tot sembla que rivalitzin uns amb els altres. Si les repartissin una mica,donaria per molts caps de setmana i la comarca es beneficiaria més, ja que és la Fira de Falset, però no la dels altres llocs propers.

Dit això passo a comentar les activitats que hem seleccionat per assistir com complement a la mateixa Fira de Falset, que ja de per ella mateixa és important i al fer-se en el magnífic marc del Castell, fa que al meu criteri sigui una de les fires que no es poden obviar i menys tenint en compte la qualitat de les DO’s que configuren la comarca.

DIVENDRES dia 29: Anirem al Tast de Carinyenes a Porrera, al restaurant “lo Teatret” de Porrera, on serviran un sopar elaborat pel mateix restaurant. Oferiran vins dels cellers entre els que destacaria: VALL LLACH, CIMS DE PORRERA, MAS MARTINET, TROSSET DE PORRERA, FERRE BOBET, SANGENÍS I VAQUÉ, CAL PLA, CLOS DOMINIC i un munt més. La llàstima és que al mateix dia, fan a La Nit de les Garnatxes al Celler de Capçanes.. :(.

Dissabte dia 30 inauguració de la Fira i per tant feina a veure que aporta cada expositor. Per la nit (tot i que encara no sé segur si anirem) a Gratallops fan el “Tast amb Llops” de 18 a 21h.

Diumenge dia 1 de maig el dedicarem a la Fira i ja hem quedat amb amics per trobar-nos allà i dinar al Celler de l’Aspic, però més avall comento altres activitats que es fan en paral·lel.

Dilluns dia 2 de maig: Al restaurant el Celler de l’Aspic, Tast de Garnatxes al Celler de l’Aspic, amb presència de dels vins del 2007: PATER ,DOSTERRAS, AUDITORI, TROSSOS, TEIXAR, CABRIDA CALIÇA06), ESPECTACLE , LES MAÑES, CIMS DE PORRERA i L'ERMITA...!.

A més d'aquestes activitats el diumenge 1 de maig i coincidint les dues a les 11 del mati (!!) teniu a Torroja a Cal Compte un interesant tast de vins amb els 7 cellers del poble i també a Bellmunt el Tast de les Mines. I ja no parlo d'altres activitats com la de la botiga Aguiló... En fi... que les activitats es multipliquen i a www.firadelvi.org/, trobareu més informació. Si hi aneu, ens veiem allà.

5 comentaris:

 1. Bona reflexió Ricard! La DO és prou important que, de ben segur, mouria igual gent distribuint activitats en un període més llarg i evitant coincidències.
  No obstant, benvingudes coincidències!, millor això que res!
  Pels que venim de lluny i només hi podrem anar una estona, la fira per si sola ja es mereix la visita.

  ResponElimina
 2. Per als que vivim per la zona, la Fira del Vi de Falset, és un esdeveniment molt important
  Per als que ens agrada el bon vi, la Fira del Vi de Falset, és un esdeveniment que no podem obviar
  Certament hi ha massa activitats que coincideixen en el temps... i semblem nens petits que no sabem quin triar...tots ens fan il·lusió i no ens voldriem perdre res.
  Tal vegada algun organisme superior podria aglutinar i organitzar aquests events per tal d'evitar la sensació externa de mala organització i la impressió que uns volen trepitjar l'event dels altres???

  ResponElimina
 3. Si aquest govern tingués més llums i m'haguessin anomenat Director del Incavi.... "otro gayo cantaria"... :)). No entenc com no van pensar amb mi.... Els montava en calendari que teniem 3 mesos d'activitats i negoci per la "futura fragoneta"... "Lo Tour au Priorat"... ;)

  ResponElimina
 4. M'apunto a fer d'ajudant!!! :)
  No us atrapareu la feina, tants bons cellers amb els seus vins... i haver-ne de triar uns quants, vaja jugada, però val més això que res. Espero que ho gaudiu al màxim!!!
  Salut!!!

  ResponElimina
 5. Ho gaudirem Jaume... i per sobre de tot em fa il·lusió l'acte del darrer dia... Serà el primer cop que tasto l'Ermita... De moment de la llista en porto 5 de tastats i un Cims de Porrera que tinc guardat a casa...

  ResponElimina