' ' Els vins que vaig tastant: Sopar maridatge a Topik amb vins/caves Llopart

dimarts, 12 d’abril de 2011

Sopar maridatge a Topik amb vins/caves Llopart

El passat dia 7 d’abril va tenir lloc el sopar maridatge a Topik, amb caves Llopart. Dir per començar que tot el sopar i l’ambient, van ser molt agradables i els plats molt a gust de tothom. Llàstima que un per l’altre ens varem oblidar de fer la majoria de fotos dels plats... o potser el seu magnífic aspecte, ens va fer oblidar-nos de les fotos i passar a l’acció.. :).

De moment ja esperant el proper que ja té anunciat per principis de maig i que serà amb la col·laboració del Jaume de Bonviure pel que fa a vins.

Va començar amb una amanida de contrastos de fruita fresca i cruixent de yuzu, germinats i gelat de poma àcida i núvol de formatge. I maridat amb Clos dels Fòssils.


Fet amb les varietats: Chardonnay 85% i Xarel·lo 15%.

A nivell de tast presentava color brillant color groc-palla amb aromes afruitats i amb lleuger matisis de torrats del roure. En boca va resultar equilibrat, estructurat, elegantment glicèric i cremós amb postgust suau i perllongat. Ens van permetre tastar dues anyades, però la majoria va opinar que la segona, no estava en el seu punt òptim encara.

A continuació un tàrtar d’ostres, vieires, guacamole i ensalada d’algues, maridat amb un Llopart Integral Brut Nature. Comentar que estava deliciós el tàrtar i que és d’aquells plats que repetiries amb ganes.
Fet amb les varietats Parellada 40%, Chardonnay 40% i Xarel•lo 20% amb criança mínima en ampolla de 18 mesos. Comentar que és un cava que consumim freqüentment i per tant ja coneixíem.

A nivell de tast presentava color groc-palla amb pàl•lids reflexos verdosos. Bombolla fina i constant. En nas mostrava gran riquesa d’aromes primàries, afruitades (poma, préssec, pinya) i molt conjuntades. En boca va resultar lleuger i suau, molt fresc i amb nervi. És un cava especialment idoni per prendre sol, com a aperitiu i per acompanyar plats lleugers.

A continuació un deliciós mar i muntanya de xai, xipirons, patates i toc de curri, maridat amb Llopart Imperial Brut. Excel·lent també el xai, tant a nivell de cocció com del propi producte.
Fet amb les varietats Macabeu 40%, Xarel•lo 50% i Parellada 10% amb criança mínima en ampolla de 42 mesos.

Mostrava bombolla molt fina i aromes complexes de llarga criança amb matisos derivats de les “mares”, torrats, melosos i fruits secs, amb lleugeres pinzellades reductores. En boca era ample i estructurat, molt cremós, i amb un bon equilibri sucre/acidesa. Gust persistent i amb caràcter. Idoni per acompanyar menjars i plats consistents. Tot i entendre que aquest cava és adequat per maridar amb plats consistents, més d’una persona va comentar que per aquest tipus de plats preferia un vi negre.

Un arròs DO Pals amb espardenyes i sepionetes, maridat amb Llopart Leopardi brut nature. I pels que ja coneixeu Topik, els arrossos de l’Adelf, estan sempre en esglaó superior.
Fet amb les varietats Macabeu 40%, Xarel·lo 40%, Parellada 10% i Chardonnay 10% amb criança mínima en ampolla de 48 mesos.

Ofereix color daurat pàl•lid, molt brillant amb Bombolla molt fina i aroma complexa, amb elegants notes especiades. Gust equilibrat, sec i suau, saborós i amb tons de prolongat envelliment. Es considera un producte estrella i va maridar be amb l’excel·lent arròs.
I com postres un tiramisú japonès de té verd, azuki i sake, maridat amb Llopart Nèctar Terrenal Semi dolç.

Fet amb les varietats Xarel•lo 50%, Parellada 50% amb criança mínima en ampolla de 18 mesos.

Mostra color groc-daurat, amb reflexos d’or brillant i àmplia paleta aromàtica, amb tons acaramel•lats, de cítrics i de fruits madurs. En boca és cremós i corpori, i amb una bona acidesa que li dóna vivesa i frescor i amb postgust suau, persistent i saborós. És un cava especialment pensat per acompanyar les postres. En el meu cas i segurament degut a “traumes infantils”, va ser el producte que vaig valorar menys de tot el tast i tampoc va morir d’èxit entre la resta de participants.

5 comentaris:

  1. Després d'un festival com aquest, el listó queda molt alt. Veig que no vareu provar el Microcosmos, un dels meus preferits d'aquestes caves que teballent molt i molt bé. Per a mi són uns caves de lo milloret que corre.

    ResponElimina
  2. Bon dia Jaume. Tinc bones referencies d'aquesta marca, però mirant el meu bloc, ja és fàcil deduir que el meu consum de cava, és testimonial. Vull dir que no puc opinar massa i de fet i tal com ja comento, les notes de tast, les vaig agafar de la seva web..

    ResponElimina
  3. Reseño la teva crònica. Gràcies Ricard!

    http://jluquesanz.tumblr.com/post/4577268098/els-vins-que-vaig-tastant-sopar-maridatge-a-topik-amb

    ResponElimina
  4. Apa noi, en una setmana dues "festes" com aquestes, com et cuides!!! :). A mi també em passa com a tu, no sóc gaire consumidor de cava i a vegades és per la mandra d'obrir l'ampolla i gairebé, veure't obligat a acabar-te-la .
    Salut!!

    ResponElimina
  5. Jordi: Gràcies per replicar el meu post... fa il·lusió.

    Jaume: Si que va ser una setmana intensa... dimarts i dijous... i tb dimecres festa privada de Sushi & Riesling... però com que aquí només publico vins catalanets, el Riesling queda com un vici ocult.. ;)

    ResponElimina