' ' Els vins que vaig tastant: Tast de vins DO Empordà (1/2)

divendres, 8 d’abril de 2011

Tast de vins DO Empordà (1/2)

El darrer sopar maridatge del 9 de la Borriana, va estar dedicat als vins de la DO Empordà. Faré una descripció dels vins i comentaré els plats que els van acompanyar. Degut a la quantitat de vins, repartiré la temàtica en dos posts. Ha estat una setmana intensa en la que em queda pendent explicar també el maridatge de Llopart que va tenir lloc a Topik. De mica en mica ho aniré fent.



Començo amb els 4 vins i els 4 plats


El primer va ser un Terra REMOTA CAMINO 07 que va servir per acompanyar uns Bombonets de poma i foie.




És un vi amb estil francès, senzill, fresc i elegant amb 12 mesos de bota i fet amb Cabernet Sauvignon 20%, Garnatxa 35%, Syrah 35%, Ull de llebre 10%.


En vista mostra color cirera amb capa baixa i llàgrima interessant.


En nas ofereix poca aroma, però es pot notar cirera, mora, figa....


En boca suau i elegant amb tanins molt afinats


Té 13,5% en alcohol i el seu preu està pels 15€


El segon un ESPELT QUINZE ROURES 09, que va servir per acompanyar una coca d’escalivada i anxoves de l’Escala.




Fet a partir de garnatxa gris y blanca con amb 6 mesos de botes de roure francès. Fresc, afruitat i lleuger.

En vista mostra groc pàl·lid brillant amb lleugeres tonalitats verdoses.


En nas mostra persistència amb aromes de vainilla, fruita (pinya, poma, pera), mantega i fruits secs.


En boca és glicèric, madur, amb bona acidesa u fresc.


Té 13,5% en alcohol i el seu preu està pels 9€

El tercer el VINS DE TALLER MM06, que va acompanyar un Carpaccio de Peus de Porc amb escamarlans i cintes de sèpia.




 Es tracta d’un vi fet a partir de Merlot (69%), Marselan (31%). El fet del raïm marselan, el deixa fora de la DO. Empordà. Té 12 mesos de bota.


En vista mostra color cirera intens amb capa alta.


En nas mostra aroma de bona intensitat amb sensacions de torrats de la fusta, fruita negra madura i regalèssia.


En boca és estructurat, amb acidesa correcta i bastant astringent, però agradable i càlid.


Té 14% en alcohol i el seu preu està pels 16€


I el quart un GRESA EXPRESIÓ 07 per acompanyar una Patata farcida amb Brandada.




Es tracta d’un vi fet amb 30% de Garnatxa, 30% Samsó, 20% Syrah i 20% de Cabernet Sauvignon, envellit 18 mesos en botes de roure francès


En vista presenta color cirera picota tirant a violat, amb capa alta i bona llàgrima


En nas és intens, amb tocs de fruites vermelles molt madura, fruits secs , làctics i notes florals


En boca es nota fresc d’entrada, amb bona acidesa i llarg recorregut pel paladar, amb post gust mineral.


Té el 14,5% en alcohol i el seu cost està al voltant dels 20€.

4 comentaris:

  1. Veig que és un relat objectiu, interessant, també, però hi trobo a faltar els teus comentaris subjectius, evidentment, personals i discutibles, però sempre a tenir en compte! Potser ho estàs deixant per al final?

    No obstant, la meva felicitació per al Paco, i la tria, i el maridatge, on, de ben segur, hi té molt a veure la cuinera.

    ResponElimina
  2. Gràcies Manel. Si que al final tinc pensat posar els meus plats i vins preferits...
    En quan a vins, malauradament, els que ens van agradar, varen ser els de la segona part i amb preus fora de la franja habitual nostra.
    Però en tema plats, en aquesta primera part ja en hi un que em va semblar una maravella (sense desmereixer els altres).... va ser el Carpaccio de peu de porc... mmmm... La cuinera com sempre genial.

    ResponElimina
  3. El tast d'Empordà a casa del Paco i la Núria...va estar com sempre genial. Per damunt de tot la bona tria dels vins,les explicacions del Paco,mai dogmàtiques ni prepotents... que ens fan trobar l'essència d'allà on venen i paladejar tots els seus aromes i d'altra banda i no menys important part...la del menjar, amb la qualitat i professionalitat a que ja ens té acostumats la Núria, els bombonets de poma i foie..exquisits, el carpaccio boníssim.... i la patata tenia mil gustosssssssss !!!! gràcies a tots dos

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb l'escrit de la Marta... excepte en les meves preferències de plats... Tots genials, però dos d'ells "brillaban más que el sol".... El Carpaccio de peu de porc... i els cigronets.... mmmm.... com m'agraden els cigronets...

    ResponElimina