' ' Els vins que vaig tastant: Tast de vins DO Empordà (2/2)

dissabte, 9 d’abril de 2011

Tast de vins DO Empordà (2/2)

Continuació del tast....

El cinquè vi va ser un Masia SERRA GNEIS 03 que acompanyava uns cigronets menuts amb gambes pelades.






Es tracta d’un vi que reflexa el terreny granític, mostrant mineralitat. En certs aspectes recorda un Priorat. Està fet amb Cabernet 31%, Garnatxa 26% i Merlot 43% , envellit durant 16 mesos en botes de roure alier de torrat lleuger.


En vista ofereix color cirera molt intens amb capa alta.


En nas, fruita molt madura, torrats i notes minerals


En boca és cremós, amb tanins marcats i conseqüent astringència, però molt agradable.


Té 14,7% en alcohol i el seu cost està pels 30€.


El sisè un MAS d’En GIL CLOS D’AGON 06, que acompanyava una pera farcida amb confit d’ànec.



Aquest vi ja el coneixia i el tinc publicat en aquest mateix bloc, tot i que el publicat era del 2004. Està fet a base Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Monastrell i amb 20 mesos de bota de roure francès. Està fet per la zona de Calonge i queda fora de la DO.


En vista mostra color cirera amb capa alta, intens amb rivets tirant a granate.


En nas mostra un perfecte equilibri entre les fruites vermelles i la fusta, amb tocs florals i agradables torrats.


En boca és suau i elegant amb tanins molt arrodonits, fruita (cirera, mora...), també fruita confitada i post gust persistent.


Té el 13, 5% en alcohol i els preus estan una mica per sobre els 60€.


El setè un Perelada Finca Garbet 04 que acompanyava un filet amb múrgules.



Aquest va ser el vi insígnia del tast. Produiit en una vinya vora el mar, que per les fotografies es deduïa que era un lloc idíl·lic, prop del Cap de Creus. Està fet a base de Cabernet Sauvignon (60%) i Syrah (40%) i 14 mesos en botes de roure francès de gra extrafí.


En vista mostra color cirera intens amb capa alta.


Al nas és complexe, amb notes florals, espècies i notes finals de fusta.


En boca es fi , potent, vellutat i gustós, amb molta fruita típica del Syrah (cirera, maduixa,...). Mostra mineralitat, els tanins estan perfectament integrats i omplen el paladar. Ofereix post gust molt llarg i agradable.


Té 14,7% en alcohol i el seu cost està pels 100€.


I com vuitè un dolç. Masia SERRA INO que acompanyava una selecció de formatges.

Llàstima de que no es veu el color del vi... Està buida.. :(



Es tracta d’un vi dolç natural fet amb garnatxa rosa, varietat autòctona de l’Empordà. Està fet botes velles de roure francès, afegint altres vins dolços de collites anteriors pel sistema de soleres. Cada cop que s’omplen les barriques, s’afegeix un 5% de la bota mare, una solera del 1860.


En vista ofereix un color ben curiós, tirant a rosat.


En nas, ofereix bona intensitat amb tocs d’orellanes, pell de taronja, mel i fruits secs.


En boca és lleuger , però omplint de sabor. Amb notes metàl•liques i sensacions retronassals. Post gust llarg i agradable.


Té el 16% en alcohol i el seu cost és quasi de 40€


Com resum del sopar, dir que magnífic a tots nivells. Com plats preferits al meu criteri, el Carpaccio de Peu de Porc i els cigronets. I com vi amb el que em quedo amb millors sensacions el Finca Garbet, tot i que si cal triar per RQP, caldria escollir el GNEIS.

4 comentaris:

  1. Ara els vins... en aquesta part la tria la tinc clara...tot i que em sap greu..ja que és un vi fora del meu abast.... però el "Finca Garbet" em va fer veure les estrellesssssss... el vaig trobar un vi molt complet, arrodonit i amb uns aromes afruitats i minerals molt intensos...
    Com a segon jo posaria el GNEIS 03, que em va sorprendre molt agradablement, possiblement perquè la seva mineralitat em pot arribar a recordar un Priorat d'alguna manera, em fa sentir la terra més prop...
    El Clos d'Agon, és un vi impressionant però al que segurament jo no sé apreciar prou bé..ja que el trobo car per el que em dóna.

    ResponElimina
  2. Be... per una vegada i sense crear precedents, totalment d'acord ammb la Marta...

    ResponElimina
  3. Pel que veig vareu gaudir tant amb el menjar com amb el vi, les fotos del menjar fan molt bona pinta :), i per el que expliqueu.... El tema del vi també impressionant, tinc pendent de provar el 15 Roures. Com ja te comentat més d'un cop, els demés juguen en un altre divisió superior.
    Salut!!

    ResponElimina
  4. Bona nit Jaume, realment els vins de la segona part, juguen a una altre divisió en la que jo tampoc participo... La gràcia d'aquestes coses, és poder-les tastar en un cost repartit entre 14.. El cost total del sopar és de 65€.

    ResponElimina