' ' Els vins que vaig tastant: Geol 2007. DO Costeres del Segre

dilluns, 23 de maig de 2011

Geol 2007. DO Costeres del Segre

Geol 2007
Del mateix celler, ja coneixíem el Vilosell 2007 que tinc publicat al bloc i em faltava el de gamma superior el Geol, que vàrem tastar a Cambrils el passat dissabte.

Es tracta d’un vi elaborat per Tomàs Cusiné, al Vilosell, que darrerament assoleix èxit darrera èxit. Fet a partir d’un ensamblatge d’un 45% merlot, 35% de cabernet sauvignon, 6% de marselan, 5% de cabernet franc, 5% de syrah i 4% de carinyena, amb una criança de 14 mesos en bóta nova de roure francès.

Mostra color cirera picota intens, amb llàgrima lenta i densa.

En as mostra aromes a fruites del bosc madures, compota de pruna i mores, seguides dels aromes secundaris i terciaris de la fermentació i criança com la regalèssia, el pebre i el tabac.

En boca mostra tanins suaus i bona estructura, així com bona persistència.

Té 14,9º d’alcohol i el seu preu a Vila Viniteca va ser de 19,50€.

Com a conclusió del tast, a mi em va agradar molt i aquests ensamblatges em venen de gust. Però per qui està molt habituat a alternar Priorats i Montsant, por semblar que li manca una mica de cos.

8 comentaris:

 1. Només diré el que vaig dir en tastar-lo: Li falta..... li falta.....li falta !!!!

  ResponElimina
 2. Be... ja has vist que ho he reflectit... Li faltava... li faltava... i clar... com en vas beure poc... quasi de 4 potes acabo.. ;)

  ResponElimina
 3. Doncs a mi, que suposo que combino força coses més a banda de Priorats i Montsants, sí que m'agrada força.

  ResponElimina
 4. Tens raó Manel... però la Marta quan la treus del binomi garnatxa - carinyena, ja comença a rondinar... (tb tolera el shira..)

  ResponElimina
 5. A vegades a mi em passa al revés, quan obro un priorat i la mestressa només en beu una mica, em costa fer-lo baixar, molts cops se'm fa feixuc, i l'he de guardar per l'àpat següent, en canvi d'altres he d'anar en compte per que entren més bé.
  El geol i el vilosell els tinc a llista de pendents, a veure quan em decideixo ;).
  Salut Ricard!!

  ResponElimina
 6. El que dius Jaume, és típic. Jo tinc alguns amics que quan sortim a sopar i demano Montsant/Priorat, l'ampolla costa de buidar-se. Però per aquí, ja veus que ens agraden... Només cal mirar la proporció dels que tinc publicats.. :). Salut!.

  ResponElimina
 7. Com m'agraden els vins de Tomàs Cusiné, i aquest Geol és magnífic, el vaig demanar en un restaurant tot venint d'un visita a una bodega propera a la seva, i ganes tinc de tonar-lo a tenir davant. Personalment, no li vaig trovar falta de cos, i quin nas més llaminer!
  Salut.

  ResponElimina
 8. A mi també em va agradar i de fet és el que comento inicialment al post, que aquests ensamblatges m'agraden... El que passa és que va haver-hi "divisió d'opinions" al nostre tast particular... Caldrà un nou tast.. :)

  ResponElimina