' ' Els vins que vaig tastant: Tast amb Llops a Gratallops i Fira de falset

diumenge, 1 de maig de 2011

Tast amb Llops a Gratallops i Fira de falset


Dissabte a partir de les 18h:

Ja continuant amb els actes relacionats o coincidents amb la Fira de Falset, a les 18h varem anar al Tast amb Llops a Gratallops. Sense dubtar que els vins serien de gran nivell, anàvem una mica amb por de trobar-nos en una aglomeració com la del dia anterior i ni tan sols havíem reservat entrada per veure com pintava el tema.

Però ja just arribats, ens varem adonar que l'organització jugava en una altre lliga. I el tema càtering que acompanyava el tast, era digne dels vins que presentaven.

Hi estaven presents els cellers Alvaro Palacios, Cecilio, Celler de l'Abadia, Ripoll Sans, Clos Figueres, Clos Mogador, Clos i Terrasses, Saó del Coster i Sara i René vinicultors.

També com cellers convidats de pobles propers, Bodegas Mas Alta, Celler del Pont, Celler Pasanau, Trio Infernal i de més lluny els Tardieu-Laurent de França.

Varem tastar quasi tots els vins. Molts d'ells ja els coneixíem i per tant només varem verificar el seu nivell de qualitat habitual, que tot i variar en funció de l'anyada, es mantenen al seu nivell (Clos figueres, Manyetes, Laurel, Artigas, Finca Dofi....).

Com sorpreses agradables i que mai havíem tastat, volem destacar els Planassos de l'amic Fredy que ens va sorprendre molt gratament. També tot i que tractar-se d'un vi senzill el Cecilio blanc. El Trio Infernal 2/3 fet amb carinyena també ens va agradar molt, però insisteixo que no van ser els únics, sinó els que varem descobrir.

Tot això acompanyat de música punxada i no estrident i amb el menjar de bona qualitat, ben servit i sense interrupcions.


En resum, una molt bona vetllada d'aquelles que deixen bon gust de boca. I si em féssiu trobar-li algun "però", diríem que en alguns cellers els participants estaven al llindar de la "pijeria"... Esperem que fossin gent dels departaments comercials i que la cosa no vagi a pitjor... :).

Diumenge:

De nou a la Fira del Vi de Falset que tal com ja he comentat en el post anterior està ubicada en un magnífic entorn amb ambient molt agradable i destacar l’amabilitat dels productors i la seva paciència explicant les composicions i elaboracions dels seus vins.

Varem trobar un munt de cellers que presentaven els seus vins i ls seves noves anyades de vins força coneguts. Ens varem aturar especialment a Ficaria Vins, SL, Celler Laurona, S.A , Celler El Masroig, Celler de Capçanes , Agrícola Falset-Marçà , Vinyes Domènech , Clos Dominic, així com l’estand presidit per la Sara Perez on oferien diferents vins com Venus, Solanes, Les cousins "Marc&Adrià" i d’altres.

Varem gaudir del dia amb bona companyia d’amics, acabant en un bon dinar al Celler de l’Aspic. Ara la Fira s’acaba, tot i que demà dilluns vespre, encara queda el sopar de les Garnatxes, que ja expplicaré en un nou post.

En resum, un conjunt d’activitats de gran nivell, al voltant del vi, en que l’únic “però” a dir, és la duplicitat d’activitats que es munten coincidint amb la Fira als pobles propers, organitzant activitats interessants que es solapen i que repartides en el temps, crec beneficiarien més a la comarca. Penso que és llàstima aquesta coincidència.



4 comentaris:

  1. Les Cousins Marc & Adria... ¿Qu´est-ce que c´est?

    I el Venus, ¿de quina anyada parlem??

    Ciao

    OG

    ResponElimina
  2. Hola Ricard,
    Me n'alegro que la cosa millorés, respecte a l'apunt anterior. Vaig veure al Joan Massana, que va venir al Tast & Tapes que muntavem al Bonviure, i ja em va dir que t'havia trobat al Tast amb Llops.
    Una forta abraçada i ens veiem en breu!!!
    Salut!!!
    Lo Jaume

    ResponElimina
  3. Oscar... El tema Les Cousins, el vaig descobrir fa uns mesos a través d'un enviament de Vila Viniteca... tenen el bàsic amb bona RQP i un de superior "Sagese" que çes el que vaig tastar ahir i no em va convèncer... Et faig cut&paste de info: "Marc y Adrià Pérez son dos primos de la misma edad que han vivido y compartido desde pequeños el ambiente y el trabajo de la bodega. Han trabajado codo con codo en las fincas y bodegas de la familia (Mas Martinet y Cims de Porrera) y han viajado a diferentes regiones vitivinícolas del mundo, siendo Francia uno de los paises que más les ha marcado e influenciado, sobretodo Bordeaux y Côtes-du-Rhône. Les Cousins Marc & Adrià es un proyecto ubicado en el pueblo de Porrera...."

    ResponElimina
  4. Bon dia Jaume... si que la cosa va mllorar a Gratallops. Ha estat un cap de setmana trepidant. Ahir varem dinar amb l'Adelf i el Paco (9 de Borriana) i avui encara queda el tema garnatxes del Celler de l'Aspic. Ens veiem el dia del teu tast a Topik. Salut!.

    ResponElimina