' ' Els vins que vaig tastant: Tast de Garnatxes (2/2). Celler de l'Aspic

dijous, 5 de maig de 2011

Tast de Garnatxes (2/2). Celler de l'Aspic


El conjunt d'ampolles post-tast...
 La sessió va continuar amb els 5 vins següents que configuraven la gamma “alta” del tast i que recordem eren del 2007.

Cabrida Calissa (aquest del 2006 per manca de producció al 2007) de Capçanes
L’Espectacle de Espectacle Vins
Cims garnatxa de Cims de Porrera
Les Manyes de Terroir al Limit
L’Ermita de Alvaro Palacios

Es difícil poder especificar el preu d’aquest vins de cara al públic, ja que alguns d’ells són de petita producció i trobar-los pot ser feixuc. Els preus dels dos extrems de la llista, van del Cabrida que el dia que el vaig publicar al bloc ja vaig comentar que estava al voltant dels 50€, fins al mític L’Ermita que a Vila Viniteca està marcat amb 795€.

Evidentment qualsevol dels 5 vins anteriors, begut de manera individual seria una festa. Però com que cal decidir quins van ser els meus preferits, sense cap mena de dubte l’Espectacle i l’Ermita. Aquest ja el coneixia d’un tast al 9 de la Borriana, mentre que l’Ermita, va ser la primera vegada que el tastava. Per cert, el preu de l’espectacle a està just tocant els 100€.

Ja partint de la base de que tot el tast va ser magnífic, el fet d’oferir 10 vins a més de 40 persones, requereix de més de 400 copes i la impossibilitat de decantar els vins. Les copes, tampoc eren les més adequades per alguns vins (i no vull semblar un snob, sinó que repeteixo les opinions de la gent del meu voltant, que eren sense cap tipus de dubte experts en majúscules) però fer-ho d’altre manera, era inviable i reitero la meva felicitació pel conjunt del tast i la feina del Antoni Bru.

Però realment alguns dels vins requerien de més estona de decantació que la que va permetre el temps que va durar el tast. Com a positiu, ens va permetre (als que varem tenir paciència de fer arribar el vi fins al darrer moment) veure l’evolució dels vins a mida que passava l’estona. I tal com vaig comentar el el post de la primera part, en René Barbier, patia perquè els participants es guardessin de tastat el seu vi Espectacle fins que estès suficientment obert i vaig deduir pel que ell indicava que li calien més de les dues hores que varem tenir.

Em costa posar comentaris de tast d’aquests dos vins, ja que evidentment estaran influenciats pels comentaris que vaig sentir al meu voltant, però de l’Espectacle dir que el seu aroma és intens i complex amb notes de groselles, gerds i sensacions de pell de taronja. I a mida que va anava evolucionant mostrava també notes florals.. En boca es va mostrar opulent amb uns tanins molt suaus i perfectament integrats i amb un post gust persistent i de molt bon record.


La vinya de l'Espectacle. Foto per gentilesa de Jaume Aiguadé. http://vinsdecatalunya.blogspot.com/
L’Ermita oferia en nas aromes intensos amb sensacions de fruita vermella, taronja, espècies, i regalèssia. I en boca era fi com la seda, amb tanis sedosos que queden matisats per la fruita i a l’hora molt persistent.


En resum un gran tast que va acabar amb un sopar servit pel propi Celler de l’Aspic, que va servir per anar apurant els vins i deixar les copes buides.

7 comentaris:

 1. Paco: si senyor !! Felicitats al Antoni Bru, perque organitzar un tast d'aquestes característiques requereix una bona logística.
  I enveja sana als que hi veu assistir .

  ResponElimina
 2. Realment tota una experiència difícil de repetir... Tenir al davant 10 copes amb, segurament, les millors garnatxes del Montsant i el Priorat, ja prometia i efectivament no ens va decebre ni un moment. Em cal donar les gràcies a Antoni Bru, per donar-nos aquesta oportunitat, la seva professionalitat i savoir faire.
  Llevat de 2 vins que em van decebre i no vaig trobar al seu punt, la resta van ser genials. Del total de vins jo destacaria el Pater, l'Auditori, l'Espectacle i l'Ermita.

  ResponElimina
 3. Paco i Marta... Teniu tota la raó pel que fa a l'exit del tast, l'esforç que comporta preparar-ho i la il.lusió que hi va posar. Realment una gran nit..!!!.

  ResponElimina
 4. Ricard, jo ja només llegint el teus dos post... gaudeixo!!! i espero algun dia poder tastar, encara que només sigui un d'aquest vins. Penso que un acte d'aquest tipus ha d'estar molt ben pensat i organitzat, sinó seria un caos , i per el que expliques, va estar molt ben organitzat i vareu poder gaudir de vins excepcionals amb molt bona companyia, una gran vetllada. ;).
  Salut!!!

  ResponElimina
 5. Jaume.... Va ser tota una experiència... De fet va ser la Marta qui em va convidar.... Potser sol ni m haguès atrevit.... Però com tu dius una gran vetllada....

  ResponElimina
 6. No vaig tenir ni l'oportunitat dse plantejar-me si m'hi apuntava, però la lectura dels teus posts no fa més que remarcar l'inevitable: una oportunitat històrica perduda...només espero que la història i en Toni Bru ens donin una altra possibilitat amb la propera anyada!!! Moltes gràcies per la crònica!
  Joan

  ResponElimina
 7. Penso que el Toni Bru ens donarà més oportunitats... Pel que va dir vaig deduir que van quedar més gent sense poder anar-hi per manca de places, que el grup d'afortunats que hi varem cabre.... I erem més de 40...!.

  Jo vaig tenir informació "privilegiada" i varem fer reserva de bon principi, ja que la meva parella, viu a la zona i el seu fill treballa a pocs metres a la bodega de la Cooperaitva.

  ResponElimina