' ' Els vins que vaig tastant: Humilitat 2008. DOQ Priorat

dimecres, 8 de juny de 2011

Humilitat 2008. DOQ Priorat

Humilitat 2008
Aquest és un vi procedent de l’enviament de Vila Viniteca del mes de gener de 2011 i que tenia pendent de publicar. Aprofito part de la ressenya que adjunten amb l'enviament i que modifico d'acord amb les nostres percepcions.

Es tracta d’un Priorat accessible i força interessant produït pels sommeliers Christophe Brunet i Franck Massard, amb la idea d'elaborar vins del Priorat frescos, elegants i que siguin un clar reflex de la seva terra. Provenen de vinyes de quatre municipis: El Molar, Gratallops, Porrera i Poboleda. Les finques de Gratallops i El Molar confereixen al vi la part més amable i suau, mentre que les de Porrera i Poboleda -les zones més fredes- aporten un gran caràcter mineral i potencial d'envelliment. Tota la viticultura és biològica o sostenible i l'edat de les vinyes oscil·la entre els 10 i els 100 anys.

Fet amb 60% garnatxa i 40% carinyena, una part del vi -el 30% - s'ha criat en bótes de roure francès de torrat mitjà, la meitat d'elles noves.

Mostra color granat d'intensitat mitjana i amb reflexos robí.

En nas és intens, amb multitud de fruites vermelles i negres, prunes confitades, regalèssia i vainilla.

En boca té una entrada amable que es va intensificant i estructurant amb sensacions fresques i tanins agradables i suaus. Saborós, fresc i sedós.

Té 14,5% en alcohol i el seu cost a Vila Viniteca, està actualment a 9,95€. Tenint en compte que es tracta d’un priorat, la seva RQP ens va semblar excel·lent. No és pas un vi per guardar -el tap de rosca ja ens dóan pistes- però una bona opció a tenir en compte.

2 comentaris:

  1. Hola Ricard, aquests són els que busco jo, fa molt bona pinta, me l'apunto per tastar-lo.

    ResponElimina
  2. Aquest t'agradarà..... Estava bo i era comprable.... Salut..!.

    ResponElimina