' ' Els vins que vaig tastant: Les Brugueres 2010 blanc. DOQ Priorat

dijous, 16 de juny de 2011

Les Brugueres 2010 blanc. DOQ Priorat

Les Brugueres 2010 blanc. DOQ Priorat


Vàrem tastar aquest vi al Celler de l’Aspic suggerit pel Toni Bru en un dels seus excel·lents menús en que ofereix un parell o tres de vins.

Sembla un vi de moda, doncs llegint blocs que parlen de restaurants en pocs dies l’he vist publicat varies vegades.

Produït a la Conreria d'Scala Dei, es produeix a partir del 100% Garnatxa Blanca. Es mostra groc palla i brillant.

En nas podem notar aromes agradables de minerals, fruites tropicals herba tallada i també de meló.

En boca té cos, maduresa i equilibri d'acidesa

És un vi agradable que ens va sorprendre i que passa a la meva secció de "recomanables". El seu preu en botiga està pels 14€. Just a la sortida en vàrem comprar un parell a la botiga Aguiló de Falset.

14 comentaris:

  1. Jo el vaig tastar a el Piró de Gratallops i també em va agradar.

    ResponElimina
  2. Doncs amb aquest vi no comparteixo l´opinio... jo el vaig tastar com a postre, desprès d´una ?cata diagonal' ( http://www.facebook.com/media/albums/?id=1394177469#!/photo.php?fbid=224169860943172&set=a.224169447609880.75124.100000504806935&type=1&theater )de rieslings alemanys i, la veritat, va ser una experiencia una mica difícil...
    Reconec que no era el millor moment però... crec que li sobra alcohol i li manca acidesa, o això diu el meu particular - i concionat- paladar de vins blancs.

    Salutacions i fins aviat a tots!

    OG

    ResponElimina
  3. Home...ja m'alegra que alguna vegada es generi debat... és més enriquidor poder "discutir" opinions diverses que pas quan tots estem d'acord.
    OG, jo que no n'entenc i que espero que em corregeixis... diria que són tant diferents els Rieslings alemanys dels blancs del Priorat, que podia afectar a l'apreciació d'aquest vi...
    Certament els Priorats blancs tenen grau, cos i una acidesa molt més matisada... i els Rieslings??? què t'he d'explicar que no sapigues???
    A mi el Brugueres em va agradar...i la RQP la trobo més que bona, boníssima..tenint en compte que alguns blancs de la zona que s'estan disparant de preu

    ResponElimina
  4. grrrrrrr..... quina ràbia.... amb lo que m'agrada contradir a la meva "personal Master of wines" Marta i avui no podré... :(

    I em cal dir "estic d'acord amb el que diu la Marta,,,".... :).

    Salutacions Oscar...!!. I també m'agrada que es generi debat...

    ResponElimina
  5. Totalment d´acord amb la Marta (no per res he deixat clar lo de la cata que vam fer anteriorment al tast d´aquest Priorat blanc...).
    No sé si soc capaç de fer net (al meu cap i paladar em refereixo) després de tant riesling i ser imparcial amb el tema de l´acidesa dels vins del sud de catalunya... està clarisim que mai tindran moooolta, però... no sé, em va sembla molt càlid, potser si el retasto sensa tanta frescor davant...

    Arribat aquí... ¿per quan una cateta de rieslings? :-)

    Abraçada i petons.

    OG

    ResponElimina
  6. Oscar.... Sempre estic obert a tastos de Rieslings ..... En parlem de com organitzar-ho. En quant a la q volia fer a nivell d'empresa, degut a la pobre resposta del darrer tast de formatges, hem ajornat aquestes activitats d'empresa fins passat estiu...

    ResponElimina
  7. Ricard,

    resulta que, fent el tafaner, he recuperat aquest post de Les Brugueres. En aquest mateix moment, tinc el Sebastiano Alba, un dels socis del celler (per part de dona, diria jo), a la taula del costat tancant el llibre sobre el Priorat ("Més enllà del vi") i que és el primer d'una col·lecció que, si tot va bé, continuarà amb Terra Alta, Conca de Barberà i Penedès, tot i que no sé, encara, l'ordre exacte. El dia que ens veiem, ho comentem, és un personatge força peculiar.

    Manel

    ResponElimina
  8. Bona tarda Manel,

    Pot resultar molt interessant aquest llibre... Ja saps que aquestes coses m'interessen i si puc ajudar a fer-ne difusió, per mi encantat.

    Una abraçada..!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acte: Presentació als mitjans del llibre ‘Més enllà del vi_DOQ Priorat’, prologat per Ferran Adrià

      Lloc: Centre Cultural Tarraconense 'El Seminari' (Sant Pau, 4)

      Dimarts 18 de setembre

      11,30 hores

      Assisteixen: Sebastiano Alba i Eduardo Soler (autors), Salvador Anton, Director del Parc Científic i Tecnològic (PCT) de Turisme i Oci de la URV, i Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

      En finalitzar l'acte de presentació gaudirem d'una petita mostra dels vins del Priorat

      L’equip de Med For Life Communication es complau en convidar-vos a la presentació als mitjans del llibre Més enllà del vi_DOQ Priorat, que se celebrarà el dimarts 18 de setembre a les 11,30 hores al Centre Cultural Tarraconense ‘El Seminari’ (Sant Pau, 4).



      La presentació anirà a càrrec del Director del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV, Sr. Salvador Anton, i dels autors del llibre, Sebastiano Alba i Eduardo Soler, a més del gerente del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Sr. Octavi Bono.



      ‘Més enllà del vi’ il·lustra la cara més humana del Priorat. El nou llibre, que defuig de les clàssiques guies de puntuació, repassa celler per celler les extraordinàries històries personals

      que hi ha darrera de quasi un centenar d’empreses de l’única DOQ catalana.



      Ferran Adrià, que considera el Priorat “una imatge del país i una inspiració”, va aceptar prologar l’obra que es capbussa a les arrels d’ “un motor econòmic que ha deixat enrere

      prejudicis i hàbits passats i que s’ha erigit en un dels valors més importants de la nostra

      geografia econòmica”. Els cuiners Oriol Castro i el sommelier Ferran Centelles (ambdós d’El

      Bulli), conjuntament amb la periodista Cristina Jolonch, han col·laborat en la publicació que

      humanitza el món del vi “més enllà dels catàlegs amb dades i més dades”.

      Elimina
  9. Com et deia, ja en parlarem...

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ojalá fuera "per part de dona". Un abraçada. Manel.

      Elimina
  10. de totas maneras "Les Brugueres" es un gran vi blanc i crec que el Priorat si fos capaç de recuperar aquesta tradició, trancaria esquemes. A més crec que solment amb varietats tipicas i fen una posta pel territori tot sería més facíl.

    Si volgueu més vins blancs del Priorat Yo puc ajudar una mica. Fins aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per tenir-nos al corrent Sebastiano... I llàstima que no podré venir a Tarragona demà... :(

      Elimina
    2. Gràcies a tu... els propers dias te donaré més datos sobre presentacions a la capital.
      Fins aviat

      Elimina