' ' Els vins que vaig tastant: Masia Carreras blanc. DO Empordà

diumenge, 26 de juny de 2011

Masia Carreras blanc. DO Empordà

El Masia Carreras 2009 és un altre vi sorprenent del celler Martí Fabra. No és pas el primer vi que tasto d’aquest celler de Sant Climent de Sescebes. En concret coneixia el el Vinyes Velles i en tinc molt bon record. Li havia comprat al Xavier Barba de Sant Cugat, que crec que té la representació d’aquests vins. Pel que vaig parlar amb la gent d’aquest celler al Fòrum de Girona, només em van saber dir una botiga a Barcelona, on tenien la la gama d’aquest celler.

El Masia Carreras blanc està fet amb carinyena blanca (40%), garnatxa blanca (10%), picapoll(10%) i també amb varietats negres de carinyena (30%) i de garnatxa (10%), tot i que és de suposar que no deixen macerar la pell que és la que donaria color.

Té color groc palla intens.

En nas mostra fruita i cítrics (pomel).

En boca és fresc, saborós i mineral amb acidesa marcada que pot provocar rebuig a qui no li agrada aquest tipus d’acidesa.

El tema l’acidesa en els blancs, és ben curiós que segons el tipus d’acidesa, uns la toleren i d’altres no. En el meu cas i per comentar un exemple, l’acidesa que ofereixen els xarel·los em provoca rebuig... però altres acideses de blancs m’encanten i aquest és un d’ells.
Va ser un obsequi del bon amic Paco i no sé el preu. Té 14,5% en alcohol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada