' ' Els vins que vaig tastant: Clos Mogador 2008. DOQ Priorat (1er ANIVERSARI del bloc)

divendres, 1 de juliol de 2011

Clos Mogador 2008. DOQ Priorat (1er ANIVERSARI del bloc)

Sé que molts penseu que és una barbaritat no guardar més aquest vi, però hi havia moltes coses a celebrar... El meu fill ha tornat d’Oslo, ha acabat la carrera... i com si això fos poc el passat dia 28 el meu bloc de vins feia un anyet en el que he publicat 100 vins i he rebut 14.600 visites. Calia celebra-ho no?.

Clos Mogador és un dels vins estrella del Priorat actual i obra del gran René Barbier.

Està fet a partir de garnatxa (40%), carinyena (22%), cabernet (20%) i Syrah (18%) i reposat en bóta de roure francès (el 70% noves) durant 18-20 mesos.

Ofereix color vermell intens amb capa alta que tenyeix la copa i amb rivet violat propi de la seva joventut.

En nas és molt agradable amb notes de fruits de bosc i espècies.

Li costa d'obrir-se i es recomana d'entrada decantar-lo una bona estona abans (mínim una hora).

I a mida que s'obre augmenta la intensitat de les aromes mostrant més complexitat amb tocs de gerds, cacau i violetes que el fa molt agradable.

En boca és potent, untuós i molt afruitat. La seva acidesa compensa el seu grau i fa que el pas en boca sigui extraordinàriament fresc.

Amb tanins abundants i madurs que li donen gran estructura al paladar i un post gust considerable.

Un vi que a ben segur milloraria amb la guarda, però que no hem sabut esperar.

El seu cost a Vila Viniteca va ser de 58€ i el seu grau en alcohol 14,5%. I va obtenir puntuació Parker 96. En fi... que és un vi d’un dia és un dia... però molt content d’haver-lo obert.

13 comentaris:

  1. Igual amb el que diré...quedaré fatal davant els entesos en vi....
    Una celebració així... mereixia un vi així...únic i tant especial.
    Només l'he tastat una vegada (nadal 2010) i puc dir que per mi...el millor i més autèntic dels Priorats que he tastat, sense dubtes ni comparatives
    Té sabor a Priorat autèntic...a aquesta terra tant dura i tant atractiva... em va semblar que bevia un trocet de Priorat em va fer venir recods de sabors molt temps perduts i d'aquelles coses que es recorden mooooooooooooolt de temps.
    A veure si algun dia el podem compartir junts, però un vi que cal guardar no sé si molt temps, però sí, per a ocasions i companyies molt especials. (a casa n'hi ha un que no es beurà fins d'aquí 2 anys mínim)
    Felicitats per poder gaudir d'aquest "suc de priorat"

    ResponElimina
  2. De fet vaig adquirir aquest Clos Mogador com resultat dels teus comentaris... i el vaig reservar per aquesta ocsió... Però espero disposar de altres ocasions...

    ResponElimina
  3. Felicitats!!! tan per l'aniversari del blog, com per el teu fill, quin descans haver acabat la carrera! Jo de vins ja saps que no hi entenc, el que sí que sé és que m'agraden i molt! (ara no vull males interpretacions eh, però almenys entre la gent de la meva edat i que jo conec, això del vi no agrada gaire... prefereixen cerveses, sangries i altres coses) Tot i així, amb la sinceritat pel davant, no seria capaç de descriure'n un ni d'explicar de què està fet o com s'ha de beure, però pel que expliques, veig que vau fer un bon homenatge!!

    ResponElimina
  4. Gràcies Bet..!!. I tens raó de que el vi no està massa valorat per la gent jove... però penso que és un fet cultural i molts dels que ara estan a la cervesa, acabaran entrant al món del vi....

    Però si que ens vàrem fer un bon homenatge... i la companyia va ser un "txuleton" de 800g a compartir,,,

    ResponElimina
  5. Ricard, en primer lloc felicitats per un dia amb tanta congestió de coses a celebrar.
    Com t'he comentat algun cop, el Clos Mogador és per a mi un dels priorats que més m'agraden, i és veritat que d'entrada és una barbaritat obrir un 2008 a aquestes alçades, però que cony, un dia és un dia.
    Comentar-te que és recomanable decantar-lo unes dues hores, per si un altre dia vols fer-te un altre homenatge, i si t'en guardes una mica per l'endemà, llovors, flipa!!!
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  6. Gràcies Jaume...Les teves opinions tenen a més el plus de l'expert...
    El vaig decantar un parell d'hores abans... però no va quedar ni una gota pel dia següent... :)... Al contrari.. en va faltar..:).

    ResponElimina
  7. Hola Ricard,
    Fa temps que et segueixo i m’interessa molt el que fas, de la manera que expliques les teves impressions i com les transmets, sempre amb simplicitat i claredat . Sovint quan el vi l’he tastat coincidim amb els criteris, ets per tant un referent sempre a tenir em compte. No em puc oblidar tampoc de les receptes...ufff el Suquet d’Escorpora.
    També en el teu bloc hi ha, en un subtil segon terme, uns apunts personals que et linken amb tots els que et llegim. Enhorabona per l’aniversari, l’esforç de fer la feina durant aquest any i els èxits familiars que s’han de celebrar sempre amb grans vins com el mític Mogador.
    Enhorabona
    Xavier Riu

    ResponElimina
  8. Hola Xavier,

    Gràcies Xavier per les teves paraules que em fan realment il·lusió. El bloc de vins el vaig iniciar com "diari personal" que també volia compartir amb gent propera ja que és un cúmul de records... Però estic content de que s'hagi anat obrint a molta més gent.

    I com tu dius en molts dels posts intento insinuar una segona lectura amb sana ironia que m'apropa als que tenen la gentilesa de llegir-me...

    Salut i seguim en contacte.

    ResponElimina
  9. Enhorabona (per lo del fill i l´universitat...), felicitats (per lo de l´aniversari del blog i tooooota aquesta pila de visites...) i, ho sento però tinc que dir-ho, ets un cul d´angúnia (per lo d´aquest vi!!) :-))

    Imagino que tindràs alguna ampolla més reservada, no? per dintre de 3 o 4 anys... :-P

    Abraçada i fins aviat!

    OG

    ResponElimina
  10. Si Oscar.... una altre queda... però no si si podré esperar 3/4 anys ... :).

    Quan faig inventari de la meva nevera, em miro també el Clos Dominic V.A selecció que em vas facilitar... i de moment aguanto...

    Salut!!.

    ResponElimina
  11. Ja, jaa....... bueno, aquest Dominic Seleccio potser et semblarà fins i tot més 'verd' que no pas el Mogador comentat... aixó sí, semre pots tastar-lo i guardar un altre ampolla per mes endavant, tu mateix.

    Deuu

    OG

    ResponElimina
  12. Ep, felicitats per tot aquest cumul de bones noves, gran vi per una gran ocasió!

    Salut!

    ResponElimina
  13. Salutacions Pep i gràcies..... A veure quan tornem a coincidir...

    ResponElimina