' ' Els vins que vaig tastant: Celler Dosterras. Marça

dissabte, 8 d’octubre de 2011

Celler Dosterras. Marça

Sopar maridatge a Mas Figueres a Marçà

Podeu veure més informació del lloc a:

http://www.masfigueres.com

i dels vins a:

http://www.dosterras.com


Just fa una setmana, el 1 d’octubre, vam anar a Mas Figueres a Marçà, a un sopar maridatge amb els vins del Celler Dosterras i la cuina del Celler de l'Àspic.

Mas Figueres és un lloc amb un encant especial, els vins del celler Dosterras resulten molt interessants i la cuina de Toni Bru del Celler de l'Àspic, és una de les meves preferides, tal com ja vaig publicar en el seu moment. Vam gaudir de la companyia d’en Joan Riba que ens va explicar un munt de coses interessants del lloc i dels vins i va estar un bon vespre en el que ho vam passar molt be, tastant els vins del celler Dosterras.


Dosterras és un petit celler situat a Marçà dins la DO Montsant, que produeixen vins que intenten reflectir la natura que els envolta, de manera que cada anyada es diferència de les altres, degut a la obvietat (no sempre obvia), de que no és la mateixa anyada... :).


Treballen amb vinicultura gens agressiva , llevats autòctons i sense buscar massa l'impacte de la fusta en la seva producció, amb l’objectiu de portar l’essència de la fruita dins l’ampolla. Produeixen el Dosterres i com a segon vi el Vespres. I també el Finca Aiguasals fet amb carinyena. Tots amb produccions acurades i força limitades en número d’ampolles.

Vam tastar el Vespres 2009, a base de 80% garnatxa i 20% carinyena. També el Dosterres 2009 fet amb garnatxa i amb vinyes velles El Vespres 2007, tot i estar fet a base de garnatxa, tenia un 20% de merlot. També vam tastar el Dosterres 2005 i el nostre preferit va estar l’Aiguasals 2008 que fan amb carinyena.


Al meu criteri molts d’ells haguessin necessitat decantació, però entenc la dificultat de fer-ho per un tema de volum i varietat. Però al matí següent, mentre esmorzaven al jardí, vam continuar amb alguns dels vins que les ampolles havia quedat a sol i serena i estaven de conya.

No voldria acabar sense lloar el magnífic marc de Mas Figueres, els excel·lents musics que acompanyaven l’acte i agrair al Toni Bru la seva presència al peu de canó, servint el sopar.... que per cert va ser excel·lent (Em costa treure’m del cap el xai que vas servir al final... i encara té més mèrit si sabem que a tu no t’agrada el xai).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada