' ' Els vins que vaig tastant: Clos de les Dòmines 2008. DO Empordà

diumenge, 13 de maig de 2012

Clos de les Dòmines 2008. DO Empordà

Clos de les Dòmines 2008

L’altre dia al “9 de la Borriana”, un dels pocs restaurants en que sempre deixo que em triïn el vi, va aparèixer aquest Empordà.


El vam tastar amb el meu amic Ramon Roset i el vam trobar força bo i golós. I a sobre quan va arribar el compte, el seu preu va estar molt contingut, cosa que em va fer decidir a anar-ne a comprar a casa per un parell de compromisos en que volia un vi amb cost per sota dels 10€.


Es tracta d’un vi d’alta expressió, elaborat al terme de Espolla, en terrenys esquistosos situats a la falda de l’Albera, amb l’orientació apropiada per assolir una perfecta maduresa.
En la seva composició hi entra un 45% de Merlot, un 30% Cabernet Sauvignon i un 25% de Carinyena negra procedent de vinyes velles.


Pel sistema de fermentació i temps de maceració emprat s’obté un vi d’alta concentració que ha envellit 24 mesos en bótes.


El vaig adquirir al Celler de Gràcia a Sabadell a un cost de 7,95€. La RQP em va semblar excel·lent. Ha estat el primer cop que he anat a aquest celler, per recomanació del Paco Querol i em sembla un lloc interessant per adquirir coses amb bona RQP.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada