' ' Els vins que vaig tastant: Dent de Lleó. DO Tarragona

diumenge, 19 d’agost de 2012

Dent de Lleó. DO TarragonaCada vegada em sorprenen més les produccions properes.

Fa anys quan sentia parlar de chardonnay, ja ni volia tastar-los… Després vaig anar creixent i vaig arribar a tastar-ne algun de bo de fora (francès) i ja em va agradar la varietat i l’altre dia els de la botiga Morell, em van recomanar aquest que ens va agradar molt.

El produeixen la gent del Celler Mas Vicens de Cabra del Camp i porta per nom Dent de Lleó. Es tracta d’un vi blanc chardonnay criat en bóta, que ofereix una elegant combinació d’aromes florals.

De la web he llegit que Dent de Lleó neix de les vinyes més altes de chardonnay, on hi predomina el sòl pissarrós i les temperatures més extremes de la comarca de l’Alt Camp, dins la DO Tarragona. La recol·lecció es realitza manualment a principis del mes de setembre, quan el punt de maduració és òptim i el color del fruit s’aproxima als tons daurats.

En el nostre cas el vam beure acompanyant peix, que per això estàvem a Cambrils. Però per la seva consistència, combinaria be també amb carns. En tenim una segona ampolla i ja veurem amb que caurà..:)

Es mostra nítid i brillant i en boca és cremós, intens i persistent, mostrant notes de brioxeria.

El seu preu està al voltant dels 11€ i em sembla molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada