' ' Els vins que vaig tastant: Gisele Xarel·lo 2011. DO Penedès

dissabte, 9 de febrer de 2013

Gisele Xarel·lo 2011. DO Penedès

Gisele-MasTinell

Ja fa dies que els d'Heratat MasTinell van tenir la gentilesa d’enviar-me aquest Gisele per tastar-lo. Evidentment agraeixo qualsevol obsequi de vi, sense que em comporti cap compromís d’opinió.

No tinc res a veure amb tota aquesta cola d’impresentables que volten actualment pel món del vi i que s’han convertit en "gorrers" professionals, no ja demanant mostres, sinó erigint-les..!!. I alguns d’ells a canvi de publicar opinions en blogs menys visitats que les illes Pitcairn (que si existeixen!).

Dit això i ja parlant del vi , comentar que quan el vaig rebre, vaig dubtar, donat que el meu gust pels blancs queda limitat a les garnatxes blanques d’aquí, els Chardonnais "de fora" i algun Rieslings no low-cost... ;)

Però l’altre dia en front d’una tartiflette que havia preparat i que us deixo la foto i recepta aquí, , vaig pensar que podria anar-hi be i realment va triomfar. I com sabeu soc poc fan dels xarel·los, però ens va agradar.

Tal com he dit és un xarel·lo 100%, passat per bota, que mostra color groc pàl·lid amb matisos verdosos.

En nas ofereix tons torrats i torrefactes així com notes mentolades i cítriques que es combinen amb brioxeria.

En boca és ample i saborós, oferint cítrics, pinya i regalèssia amb pas en boca fresc i persistent.

Té 12% en alcohol i he esbrinat que el seu cost està pels 14€. Si us agraden els xarel·los, no dubteu en tastar-lo.

2 comentaris:

 1. Has tastat el QX?. Per mi és un dels millors xarel·los.

  CarlesP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Carles,

   He tastat un parell de vegades el QX i precisament l'altre dia em van regalar un parell d'ampolles.

   Jo no sé apreciar massa els xarel·los, per tant la meva opinió és poc vàida. Aquest em va agradar, però penso que el maridatge va ajudar.

   Salut!

   Elimina