' ' Els vins que vaig tastant: Solertia DOQ Priorat,

dijous, 14 de febrer de 2013

Solertia DOQ Priorat,


Solertia DOQ Priorat,

El Solertia 2009 de la DOQ Priorat, vi surt de la vinya que donava el Clos Manyetes i que va passar a dir-se Manyetes i de la que s’obtenen a través de la gran tasca de René Barbier, el Manyetes i el Solertia.

Es tracta d’un cupatge de Garnatxa, Carinyena, Cabernet i Syrah amb criança amb bótes de roure francès i durada de 15/18 mesos.

Mostra d'un intens i bonic color vermell amb rivets violacis propis de la seva relativa joventut.

Inicialment, se'ns mostra una mica esquiu però quan s’obre ens mostra notes especiades i evoluciona fins mostrar fruita (prunes, móres) i el fons mineral típic del terreny d’aquesta zona.

En boca és complex, subtil, llaminer i profund amb taní marcat i madur omplint la boca de frescor i mostrant un llarg pas per boca.

Té 14,5% en alcohol i del preu no se massa que dir. Inicialment va sortir a preu "bombolla"... però darrerament i si busqueu una mica es pot aconseguir a preu molt raonable de entre 11 i 15€. I amb aquest preu podem dir que la RQP és molt bona. Al preu original que rondava els 30€, no hagués pogut pas dir el mateix

2 comentaris:

 1. Totalmente de acuerdo con la reflexión de los precios. Cuando lo sacaron le asignaron un precio de acuerdo con criterios que debieron analizar. Pero cuando no hay salida algo hay que hacer y al precio de liquidación actual, es muy interesante.
  Felicitación por tu blog

  ResponElimina
  Respostes
  1. D'acord anònim

   I a 12€ que els vaig aconseguir, estic molt satisfet de la compra.

   Salut!!

   Elimina