' ' Els vins que vaig tastant: Toca’t de l’ala 2011. DO Empordà

diumenge, 3 de març de 2013

Toca’t de l’ala 2011. DO Empordà

Toca’t de l’ala

Dir per començar que no soc massa fan de la moda dels noms de vi en plan ‘guai’ i vaig adquirir el Tocat de l’ala,  amb una certa desconfiança que al tastar-lo va desaparèixer totalment.

Es tracta d’un vi produït pel celler DO. Empordà
www.roigparals.cat/ a Mollet de Peralada, com col·laboració dels cellers Coca i Fitó i Roig Parals

Està fet a partir de vinyes de garnatxa 60%  i carinyena velles 40%,  procedents de diferents municipis de l’Alt Empordà, amb una criança de fins a 4 mesos en bóta.

Mostra color cirera intens.

En nas la sensació de fruita vermella  (mores, gerds) madura al punt, molt fresc i es percep lleugerament el seu pas per fusta.

En boca ofereix un recorregut mineral, amb fruita vermella, balsàmics i algunes notes de cacau. Els tanins es percebem suaus, frescos i agradables, oferint un bon posgust.

Té 14,5% en alcohol i el seu preu està just per sota dels 10€, que fa que sigui una opció molt interessant per la seva excel·lent RQP. No dubteu en tastar-lo si teniu oportunitat. Jo el vaig adquirir al Celler de Gràcia a Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada