' ' Els vins que vaig tastant: Laurona Blanc 2012, DO Montsant

dimarts, 2 d’abril de 2013

Laurona Blanc 2012, DO MontsantAvui 2/abril, he guanyat un premi a través d’un sorteig que feien la gent de Vins de Catalunya (http://www.vinsdecatalunya.cat). Es tractava de que cada vi català que s’obrís durant les vacances de Setmana, es publiqués a Twitter amb #vinscatalans. I no va ser difícil fer publicacions per nosaltres, que sempre obrim ampolles els dies festius i generalment catalans.

Em va arribar a través de l’enviament mensual del Club Vila Viniteca i ja em limito a detallar les seves notes de tast, en els punts que coincidíem. Laurona Blanc 2012 és un assemblatge de 90% garnatxa negra i 10% macabeu fermentades en bótes de 500 litres de roure francès, de els que s’han elaborat 4.000 ampolles.

Mostra color groc pàl·lid

En nas és intens, amb la fragància de la fruita blanca, albercoc madur i un suau perfum de flors blanques. Poc a poc s’obren camí les herbes aromàtiques, els cítrics i un subtil toc de vainilla.

En boca té una textura untuosa, de pas fresc i estructurat. Equilibrat, llarg, saborós i amb un final lleugerament salí. Al meu gust una mica àcid i amb notes amargues de cítrics molt marcats, però no deixa de ser una percepció subjectiva.

És un vi que està marcat a uns 16/17€, però que em va arribar amb l’enviament mensual de 6 ampolles del Montsant amb un cost total de 79,95€ l'assortiment de 6 ampolles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada