' ' Els vins que vaig tastant: Comunica 2010. DO Montsant

dissabte, 6 d’abril de 2013

Comunica 2010. DO Montsant


Ahir vam tastar un dels vins de l’enviament de Vila Viniteca del mes de febrer i que anava dedicat a la DO Montsant. Es tracta del Comunica 2010 que podeu veure a la imatge i que aprofito per dir que no sé apreciar el "treball artístic" de la etiqueta. Però en aquesta ocasió no em posaré on no em toca... :)

Aprofito per tunejar la descripció que l’enviament adjuntava, adaptant-la a les sensacions que ens va oferir.

Aquest projecte neix a partir de dos enòlegs Patri Morillo i Pep Aguilar que van decidir el 2010, començar la seva pròpia aventura enològica. Així va néixer el Celler Comunica a la zona de Falset, als peus de la Serra de Llaberia. Allà disposen de 25 hectàrees de vinya tot i que tan sols han començat elaborant-ne 10 hectàrees plantades amb un 35% de carinyena , un 35% de garnatxa i un 30% de syrah. Per ells l’equilibri ideal per mostrar un Montsant fresc i sucós a punt per gaudir. Les vinyes estan plantades sobre sòls amb un 70% de sorra granítica i un 30% d’argila calcària.

D’aquesta primera anyada han elaborat dos vins: Comunica i Comunica Samsó.

A més a més d’aquest projecte al Montsant, també elaboren vins a la DO Costers del Segre (Batlliu de Sort i Vinya l’Hereu) i al Priorat, com a enòlegs del Trio Infernal.

Comunica 2010 és un assemblatge de 35% garnatxa, 35% carinyena i 30% syrah de vinyes amb edats compreses entre els 25 i els 70 anys plantades a 370 metres d’altitud. Els raïms van macerar i fermentar en petits dipòsits entre 12 i 18 dies i realitzà una criança reductiva en dipòsits d’acer inoxidable sobre les mares fines durant 10 mesos.

Mostra color granat cobert amb reflexes violacis, mostra d ela seva juventut

Al nas apareixen aromes torrades que recorden al carbó i la brasa, la pedra foguera i fruita negra i vermella madura assaonada amb pebre negre.

A la boca té una percepció fresca amb tanins presents que ocupen bona part de la capacitat bucal. Llarg, golós i saborós. No puc dir el preu exacte, ja que anava amb la mateixa oferta que l'anterior, però a la xarxa, l'he trobat a 9,90€. Si aquest és el preu, és ben recomanable i més tenint en compte que ha d'evolucionar en positiu.

 

4 comentaris:

  1. m'hauria de posar en el tema vins... però ja no puc amb tot!!! perquè és un món que m'encanta, però no hi entenc gens...
    tasto molta cosa i sempre intento que bona i màxim faig fotos de les etiquetes i guardo la info... però no fa massa que ho faig...
    seguiré el teu blog! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penseu que quan jo tenia la vostra edat, prenia el Coronas i coses pitjors.. :)

      Això del món del vi, és un pas darrera l'altre i fins i tot obrir una ampolla després d'haver llegit notes de tast, és una manera d'aprendre i acabes (o no), trobant els aromes (igual per sugestió...).

      Sé pel blog que teniu un nen i això sempre complica els desplaçaments, però només dir que el cap de setmana del 4-5 de maig, a Falset i rodalies, hi ha un festival d'activitats i la Fira és molt interessant.

      Elimina
  2. ricard, noo, cap nen!! és com un nebot meu!! però som lliures d'anar amunt i avall! :-)
    eps... m'apunto la data! ja et demanaré més info... merci!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...!!!. Ja he llegit massa depressa.

      Hi han moltes activitats al voltent de la Fira. Les més interessants al meu criteri, són el tast de Carinyenes de Porrera (divendres cap vespre), el tast de Llops de Gratallops de dissabte tarda, les activitats a Torroja, diumenge matí... I evidentment la mateixa Fira a Falset...

      Nosaltres en principi fem totes aquestes.... Tot i q és una pasta, doncs les de Porrera i la de Gratallops, costen 50€ cada una... Però "se lo valen".

      Elimina