' ' Els vins que vaig tastant: Estones 2010. DO Montsant

divendres, 13 de setembre de 2013

Estones 2010. DO Montsant


Vaig estar el cap de setmana per Ribera d'Ebre. No es que Móra la Nova o Móra d’Ebre estiguin massa lluny de les zones del vi, però em va sorprendre quan vaig preguntar a quina botiga podia anar a buscar algun vi decent i de la zona i em van dir que sense anar a Falset, ho tenia magre.


Com a Móra la Nova em van assegurar que no ho trobaria, vaig travessar lo riu i cap a l’altre Móra. Em vaig fer tots els carrers, fins que després de preguntar i explicar-me els llocs que havien tancat, em van dir que anés a un “súper” a la carretera (glupsss) i que allà potser trobaria alguna cosa... 


I sorpresa, al súper Olivé, tenen un assortiment que val la pena. I vaig triar aquest per desconeixement a veure que sortia. La segona sorpresa és, que al dia següent d'haver-lo tastat, apareix al Magazine de La Vanguardia, tot i que amb una prosa molt llunyana a la nostra... "garnacha enraizada sobre licorellas, maravilloso terruño volcánico...." o "cauteloso aporte leñoso.."... coses d'espanya clar...;)


A través d’Internet vaig esbrinar que estava fet a partir de raïm de la partida d'Aiguasals de Falset. La garnatxa (70%) s’obté d'una finca amb una orografia inclinada i de sòl de llicorella, mentre que la carinyena s’obté  d'una vinya vella en terreny argilós del terme dels Guiamets.


Té un envelliment de 14 mesos. La garnatxa en bótes de roure francès, mentre que la carinyena envelleix en bóta de roure americà. La producció és limitada (4.624 ampolles) i la informació del celler la podeu trobar a www.massersal.com


Mostra color cirera picota intens amb rivet grana.

En nas lli costa obrir-se inicialment , però a mida que ho fa apareix fruita molt fresca, amb sensacions de maduixa, móra i pruna. Especiat i ofereix tocs de regalèssia i notes minerals.


En boca té entrada suau, percepció afruitada amb la fusta ben integrada. És un vi golós amb postgust llarg, agradable i persistent.


Té 14,5% en alcohol i el seu cost està pels 16/17€


El meu parer, és que es tracta d'un bon vi i per tant una bona descoberta d'aquest celler que no sabia ni que existia... I no és pas que no trepitgi la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada