' ' Els vins que vaig tastant: Gamberro Tinto de Guarda 2010. DO Terra Alta

dissabte, 8 de març de 2014

Gamberro Tinto de Guarda 2010. DO Terra Alta


Gamberro Tinto de Guarda 2010. DO Terra Alta

Com ja he comentat alguna vegada, estic subscrit als enviaments del Club Vila Viniteca, però com rebre l’enviament mensual és optatiu, em quedo normalment, només amb els vins de proximitat .

La selecció del mes de febrer va resultar molt interessant amb 6 vins catalans de 5 denominacions ben diferents i el primer que vam tastar va ser el Gamberro Tinto de Guarda 2010  de la DO Terra Alta.

Està elaborat  a l’antic celler cooperativista de Pinell de Brai, conegut popularment com “La Catedral del Vi del Pinell de Brai”. Un edifici creat per César Martinell,  a principis del segle XX, format per una nau amb 46 dipòsits de ciment de 30.000 litres i 25 dipòsits subterranis. Un gran celler que a la seva època podia allotjar una capacitat de 1,5 milions de litres de vi.

Gamberro Tinto de Guarda 2010 és un assemblatge format per un 60% syrah, 30% carinyena molt vella i un 10% de cabernet sauvignon. El vi es crià durant 16 mesos en bótes noves i 12 mesos més en ampolla abans de la seva comercialització.

Presenta intens color vermell amb reflexes també vermellosos.

En nas mostra fruita negra i vermella madura, entre les quals apareixen les notes torrades, especiades (canyella i nou moscada).

El pas per boca és suau, amb un taní madur i rodó que aporta frescor.

Ens va agradar i penso que la seva RQP és interesant. En aquests enviaments, mai indiquen el preu individual de les ampolles, sinó el global de les 6 (74€ en aquest enviament). Però per aquest total, ja es pot deduir el cost aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada