' ' Els vins que vaig tastant: Tast amb Llops 2014

dimarts, 6 de maig de 2014

Tast amb Llops 2014

Foto distribuïda per la nota de premsa del TastambLlops

Cada cop em fa més mandra anar per les Fires del món del vi i limito les vistes a llocs en que sé sortiré satisfet com és el cas del TastambLlops. De fa unes quantes edicions, que no em perdo ni una i sempre surto amb bon regust per tornar-hi l'any vinent.

En canvi cada cop detesto més les Fires més populars, que en moltes ocasions és converteixen en "botellots autoritzats". Em posa dels nervis veure gent que degut a la ingestió de vi,  parla amb dificultat, agafa la copa com si la volgués escalfar i a sobre nota aromes que no sap ni a que pertanyen. Ja porto algun acte d'aquests en que surto amb la copa verge de vi... I ja imagineu quin bon rollo... :)

No és pas que en totes les fires passi això, però diria sense ànim d'equivocar-me, que avui en dia en hi ha més que funcionen com botellots, que no pas com llocs per tastar vins.

Però això per sort, no passa a TastambLlops que ofereix un ambient relaxat en un entorn elegant que convida a tastar de manera tranquil·la. I aquest any a la 8ª edició que va tenir lloc dissabte 3 de maig a Gratallop, hi havia bons cellers de la zona i alguns de convidats. Els de la vila eren:


 • Álvaro Palacios
 • Celler de l’Abadia
 • Celler Cecilio
 • Celler Ripoll Sans
 • Clos Figueres
 • Clos Mogador
 • Clos i Terrasses
 • Fredi Torres Viticultor
 • Mas Martinet
 • Sara i René Viticutors
Tast-amb-Llops-2014

Tast-amb-Llops-2014


I els convidats

 • Orto Vins. DO Montsant
 • Sota els Àngels. DO Empordà
 • Ribeira Sacra Viticultors. DO Ribeira Sacra
 • Vins Nus. DO Vins en alçada
 • Domaine du Vieux Telegraphe. AOP Chateneuf du Pape
Tast-amb-Llops-2014


De la vila de Gratallops, no estan tots els que podrien estar i jo em perdo en tota la política que hi ha darrera d’aquest món i del perquè de les absències... tant d’aquest any, com les històriques. Però això ja donaria per un altre post i no és massa el meu terreny..

Dir en positiu, que és de valorar l'ampli repertori de vins i la seva qualitat, així com el lloc on es fa l'activitat. Més de 200 persones van participar en aquesta cita enològica.

L'organització, la 8ª edició de Tast amb Llops és la consolidació d’un projecte somiat i estimat i la reivindicació dels vins de Vila de Gratallops, gràcies a la participació incondicional de cellers del municipi any rere any.

Aquest any em vaig apuntar mentalment els vins que em van sorprendre més i els enumeraré en l'orde que els vaig tastar  per la Fira:


 • La garnatxa Dofí 2012 d’Álvaro Palacios
 • Clos Figueres 2011
 • El Siuralta 2013 fet amb garnatxa gris 
 • Camí Pesseroles 2011
 •  La Carrerada 2011 
 • Les Comes d’Orto 2011
 • Gratallops 5 Partides 2012

Però ja sabeu que el meu sentit de la percepció arriba on arriba i en tot cas la majoria de vins em van semblar de molt bon nivell. Però els 6 que enumero, em van deixar especial bon record i no em faria res tenir-os a la meva nevera de vins.

Dir finalment que el servei de càtering, em va semblar una mica per sota dels anys anteriors... Si és una percepció meva ja em perdonareu i si realment el pressupost ha anat més ajustat, penso que no és una bona tendència, doncs l’èxit d’aquestes celebracions, està en l’equilibri de la qualitat. Però ves a saber si el meu paladar, pel que fa als sòlids, tenia una mala tarda..;)

2 comentaris:

 1. Avui estem d’acord ¡!!!
  El tast amb llops de Gratallops, és un d’aquells dels que sempre surts amb molt bon gust de boca i no només pels grans vins que es tasten allà, que ja seria més que suficient.
  La música, l’ambient i l’entorn el fan incomparable, és un dels millors que conec.
  Pel que fa a la teva tria de vins, no entrarem ara a competir ni a canviar ordre de la teva llista, ja que la meva tot i alguna diferència, seria molt semblant.....
  El que si que m’agradaria és fer una mica d’advocat del dimoni.... tot i que com he dit abans, per mi el Tast de Llops és un dels millors que conec
  En primer lloc, ja ho has dit tu, la falta d’assistència d’alguns cellers... que denoten divergències dins un sector que hauria d’anar més unit i als que ho veiem de fora ens dóna mala imatge....
  En segon lloc, estic d’acord amb tu que el càtering, va estar bastant per sota d’altres edicions. Quan pagues 50€, t’esperes alguna cosa més que tant tomàquet punxat, massa cuscús i “rotllet fregidet” i encara pitjor si a sobre has de fer un spring per a arribar a temps al pernil....
  En tercer lloc,, i ja jugant-me el físic ;)..... fora bo una mica més de generositat per part dels expositors, no en la quantitat, jo no vull que m’omplin la copa... però si que agrairia alguna anyada anterior... tots aquests “bebès”, estan molt bé per a conèixer les novetats, però s’agrairia alguna anyada anterior i més reposada, per a veure les evolucions.......
  Salut i força Tastambllops

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estem massa d'acord darrerament...

   Realment no trobo on contradir-te i em sap greu..

   :)

   Elimina