' ' Els vins que vaig tastant: Vi de Vila Porrera, DOQ Priorat,

dijous, 31 de juliol de 2014

Vi de Vila Porrera, DOQ Priorat,


Un dia m'agradarà fer un reportatge a la secció botigues del blog, del que jo anomeno el meu “triangle del vi”. Com no soc massa partidari de la compra de vi online, ni tampoc de masses excursions per comprar-lo i menys d'anar carregat, les meves entrades de vi, arriben majoritàriament de 3 procedències.

Quan estic per Móra la Nova, sense cap mena de dubte els vins Aguiló a Falset. Varietat, qualitat i excel·lent assessorament.

Quan estic per Cambrils, els de la bodega Morell, agafen el torn. Impecables les explicacions i recomanacions que sempre aporten alguna sorpresa per coses amb excel·lent RQP. Si seguiu el link, veureu el seu Facebook, doncs no tenen web que jo sàpiga.

I quan estic per Sabadell (que de fe és el lloc on consumeixo menys vi), vaig a Celler de Gràcia, on ja m'espavilo jo sol, buscant directament pel seu ampli magatzem, on hi ha molta varietat de vi català i no crec equivocar-me si dic que és el lloc on una mateixa ampolla, la trobo més econòmica. Es pot aparcar còmodament i e més et porten el vi al cotxe.

Dit aquest rollo, comentar que aquest cop al passar per Falset, vaig adquirir aquesta ampolla a Vins Aguiló, on em van explicar és el successor del Solanes que ja m'agradava prou.

Fet a base de Carinyena, Garnatxa, Cabernet, Merlot i Syrah i és com la “segona marca” del Cims de Porrera Clàssic que només s'elabora en les millors anyades.

És un vi fàcil amb molta fruita que presenta color cirera picota amb ribet granat de  capa mitja tirant a alta. 

En nas és intens  mostrant fruits vermells, regalèssia, pebre negre... 

En boca és fresc, estructurat i ampli amb tanins marcats per una lleugera astringència.

En tot cas és un vi fresc i estructurat que costa al voltant dels 16€ i que és ben recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada