' ' Els vins que vaig tastant: Abellars 2007. DO Priorat

diumenge, 27 de juliol de 2014

Abellars 2007. DO Priorat




L'Abellars 2007,  el vaig tastar per primer cop en un dinar que vam fer amb els amics del 9 de la Borriana. I el Paco va portar aquest vi. I per segona vegada al seu restaurant ara fa no masses dies.

A partir d’aquí em vaig aconseguir un parell d’ampolles per compartir amb gent propera. Està fet a base de Garnatxa (50%), Carinyena (25%), Cabernet Sauvignon  i Syrah i amb 12 mesos de bota. Provenen de vinyes plantades en una finca a 400 metres d'altitud on predomina la llicorella i els sòls argilo-calcaris.

Mostra un color vermell cirera picota amb rivets granatosos
En nas, ofereix fruita negra i notes de torrats i balsàmiques.
En boca es mostra potent, però suau a l’hora i més tenint en compte que parlem d’un Priorat. Ofereix fruita també i tocs de sotabosc, a mida que es va obrint.


De moment em queda encara una ampolla a la nevereta, que guardo per més endavant i amb un cost en botiga al voltant dels 19/20€, el converteixen en una opció interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada